avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Infractiunea de violare de proprietate si cercetarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Infractiunea de violare de proprietate si cercetarea politiei

Buna!
1. In data de 24.10.2013 orele 21,00 un vecin cu care am un conflict pentru ceva teren si autorizatie lispa a constructiei (a lui), intra noaptea in curtea mea si arunca o caramida in geam.
Vine politia si procuratura (fac poze, masuratori), da declaratie sotia mea, a mers la sediul politiei impreuna cu tatal meu, (vecinul a disparut, fara sa fie vazut), iar politia si procuratura spune ca nu poate face nimic, fiinca nu l-am vazut si nu se pot lua amprente de pe o caramida!!!
Filmul evenimentelor este :- Dupa ce a venit politia sunand la 112, l-am chemat pe tatal meu de acasa (SI A VENIT INAINTEA PROCURATURII), apoi a venit procuratura (au masurat si facut poze).
2. In data de 29.10.2013 vine acelasi procuror acasa la mine la ora 18,02, in timpul sau liber, si-mi spune ca conform PROCEDURILOR , trebuie sa aduc un vecin, care sa faca o declaratie??!! NU INTELEG CE TREBUIE SA SE CONSEMNEZE SI CE TREBUIE SA SCRIE UN VECIN OARECARE??!!
I-am spus ca tatal meu fiind prezent in aceea seara este cel mai indicat, decat oricare om care dupa 5 zile , habar nu are de nimic, poate nu era acasa in acea seara, si toti ii stiu de frica pt. ca este violent??
Mi-a raspuns ca nu poate sa dea declaratie, pentru ca poarta acelasi nume cu mine, dar ca socrul meu este foarte bun (el este si proprietarul in acte al casei si terenului, este tatal sotiei mele!)
Deci maine pe 30.10.2013 se va prezenta la sediul politiei socrul meu sa scrie despre acesta intamplare, aflan in 24.10.13 la telefon si vazand geamul spart in 25.10.2013
AM MARI SEMNE DE INTREBARE PRIVIND ACEST MOD DE DESFASURARE A ANCHETEI!
- de ce nu a luat declaratie de la vecini in acea seara?
- de ce nu a luat declaratie de la tatal meu in acea seara?
- de ce vine dupa 5 zile seara , in timpul liber sa-si completeze piesa lispa la dosarul de ancheta?
- dupa ce ma sfatuieste sa-mi vad de treaba mea, sa fiu iertator, pana la urma sa-i dau chiar din terenul lui socrul meu, numai sa se termine totul, etc.
Dupa ce pleaca cu masina din fata portii, vecinul fuge dupa el, si nu stiu daca s-au intalnit??!! Acesta fuga dupa masina a vazut-o o vecina!
- azi 29.10.2013 sotia mea l-a vazut pe procuror si pe vecin prin oras, stand de vorba!!!, si de aici am inceput sa inteleg ca ceva este necurat la mijloc!!

Daca procurorul ma minte in legatura cu faptul ca oricine poate da o declaratie sau socrul meu, mai putin tatal meu, VA ROG SA MA AJUTATI! Unde pot reclama, in caz ca am dreptate!!
Am fost c-am lung la vorba, dar mai pe scurt nu putem!
Multumesc din suflet anticipat!
PS. Am pastrat caramida!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:02, 29 Octombrie 2013
In opinia mea,nu aveti ce face decat sa asteptati sa solutioneze cazul,adica sa se dea o rezolutie,apoi dupa ce primiti rezolutia,aveti dreptul sa o atacati in termen de 20 zile la procurorul ierarhic privind modul de rezolvare,apoi daca nu va raspunde,aveti dreptul la inca 20 zile de a va plange la instanta conf.art 278.1.cpp
In instanta puteti sa declarati,sa ridicati exceptii,concluzii,etc si sa spuneti cea ce va supara si anume ca organele de cercetare nu si-au indeplinit rolul conf.art 202 cpp
Incercam sa analizam cu obiectivitate si impartialitate subiectul deschis de dvs
In afara suspiciunilor dvs,firesc se ridica intrebarea,de unde ati dedus dvs
de ce vine dupa 5 zile seara , in timpul liber sa-si completeze piesa lispa la dosarul de ancheta?

Daca procurorul de caz era in timpul liber ,este interesant cum data si cum
completa piesa lispa la dosarul de ancheta

Inainte de a va lansa in afirmatii neprobate,este bine sa asteptati concluziile asupra cercetarilor,poate procurorul este bine intentionat
Referitor la retinerea ca socrul dvs sa dea declaratie,exista posibilitatea ca procurorul sa indeparteze suspiciunile privitoare la o declaratie subiectiva- avand in vedere gradul de rudenie
Aveti dreptul sa staruiti ca socrul dvs sa fie audiat,avand in vedere ca acesta este si proprietar asupra terenului care a generat conflictul cu vecinul care a aruncat cu caramida
Amprentele palpeabrale se pot ridica intr-un termen bine delomitat,conditionat de materialul pe care s-a aplicat amprenta,in cazul expus de factorii meteo care pot disipa amprenta
Daca aveti suspiciuni asupra temeiniciei si corectitudinii cercetarilor,daca detineti probe /martori care sa dovedeasca eventuale relatii/interese intre procuror si vecinul dvs,aveti dreptul sa sesizati oficial prim procurorul parchetului responsabil in solutionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de violare de proprietate carasclaudiu carasclaudiu Buna! Daca un vecin cu care ai un conflict, intra noaptea in curtea ta si arunca o caramida in geam, si vine politia si procuratura (fac poze, masuratori), ... (vezi toată discuția)
Ce incadrare juridica si pedeapsa minima sau maxima se poate da pt fapta petrecuta? mariapopescu mariapopescu -IMPREJURARILE incidentului petrecut sunt urmatoarele tatal meu de 85 de ani locuieste impreuna cu fratele meu necasatorit la etajul casei parintesti,fiecare ... (vezi toată discuția)
In cat timp ajunge un dosat de la parchet la sectia de politie? angelabadila angelabadila Am depus la politie o plangere impotriva vecinului meu pentru distrugere,cei de la politie au trimis dosarul la parchet,venind acasa rezolutia am constatat ca ... (vezi toată discuția)