avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asistent in brokeraj PF,PFA sau SRL
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asistent in brokeraj PF,PFA sau SRL

Buna ziua ,

In prezent lucrez ca asistent in brokeraj cu contact de mandat ,ca persoana fizica. Doresc sa stiu daca as deschide un SRL sau PFA ar fi mai avantajos . In prezent taxele pe care le plates la stat ajung la 32% . Doresc sa stiu ce taxe ar trebui sa platesc in ambele cazuri (PFA/SRL ) ,inclusiv taxele de intretinere a firmei , nu doar cele care privesc strict comisionul primit de la broker .

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 19:20, 7 Februarie 2015
Ramaneti in continuare pe contract de mandat pentru ca platiti cele mai putine dari la stat pe care vi le retine la sursa platitorul de venit si dumneavoastra nu mai depuneti nicio declaratie.
Eu as merge pe PFA sau II ! Nu vi se vor mai retine cei aproape 22 % din comision ci veti fi impozitat cu 3 % !
ca persoana fizica mi se retin 16% impozit ,10.5 cas si 5.5 cass deci 32 % . Ca PFA nu trebuie sa platesc impozit 16 % pentru profit ? Ma intereseaza sa stiu exact ce trebuie sa platesc ca sa stiu daca merita sa-mi fac firma . Multumesc !
Pentru amdauna: informatie incorecta. Impozitul pe venit de 3% se aplica doar la srl microintreprindere. La pfa, I.I. de aplica 16% impozit pe venit.
george-neagu a scris:

Pentru amdauna: informatie incorecta. Impozitul pe venit de 3% se aplica doar la srl microintreprindere. La pfa, I.I. de aplica 16% impozit pe venit.

Va multumesc pentru interventie, scuze de greseala , am gandit una si am scris invers :)

Nu mergeti pe PFA sau II, alegeti SRL pentru o impozitare de 3 % ! Si bineinteles asta in ideea ca aveti un portofoliu suficient de mare incat sa va acopere cheltuielile cu contabilul ca daca incheiati cateva polite pe luna nu renteaza .
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Constantin Popovici, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Cea mai buna forma legala de organizare pt impozite cat mai mici mariusa34 mariusa34 Buna ziua, In urma noilor reglamentari pt PFA, doresc sa inchid PFA-ul si sa deschid un SRL. Imi puteti confirma va rog rezultatele documentarii ... (vezi toată discuția)
Calculator impozit microintreprindere cu un singur angajat marius1975_2 marius1975_2 Buna ziua, De cativa ani prestez servicii IT pentru o firma UE ca PFA. Din 2016 m-am gandit sa functionez ca o microintreprindere. Din pacate, nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in prezent lucrez ca asistent in brokeraj cu contact ... mihaelafoto mihaelafoto Buna ziua , In prezent lucrez ca asistent in brokeraj cu contact de mandat ,ca persoana fizica. Doresc sa stiu daca as deschide un SRL sau PFA ar fi mai ... (vezi toată discuția)