avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Mijloc fix sau obiect de inventar?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Mijloc fix sau obiect de inventar?

Buna ziua,
Am achizitionat un compresor cu piston la valoare de 3460 lei, si un incarcator redresor la valoare de 1014 lei.
Va rog sa ma ajutati sa cum sa le inregistrez in contabilitate:
-compresor cu piston - se face amortizare ca depaseste 2500 lei, si ESTE MIJLOC FIX? in ce grupa se incadreaza, ca sa stiu pe ce perioada de timp fac amortizarea
-incarcator redresor, nu fac amortizare, si este obiect de inventar ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Credit pfa Derulator Derulator Buna ziua, 1. La infiintarea PFA (in anul 2013), am depus declaratia 220, pentru estimarea veniturilor pe 2013. Este obligatorie depunerea acestei ... (vezi toată discuția)
Marire valoare obiect de inventar pana la mijloc fix Ana Maria Rus Ana Maria Rus Buna ziua, In luna august societatea a achizitionat piese pentru fabricarea unei matrite. Valoarea matritei obtinute (doar piesele) este cea a unui obiect de ... (vezi toată discuția)
Amortizare instalatie auto gpl andreea88 andreea88 Buna ziua! O societate a achizitionat cu factura o instalatie de gaz GPL (pentru autoturismul din dotare folosit in regim de taxi). Cum se incadreaza aceasta ... (vezi toată discuția)