avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuzurile firmelor de recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuzurile firmelor de recuperare creante

In perioada cand toata lumea lua credit cu buletinul, am facut greseala sa iau si eu un credit (2006).Am rambursat rate in perioada 2006-2007, in 2007 am pierdut temporar angajarea; am fost reangajata, dar retrogradata, deci am perdut puterea financiara de a-mi achita ratele la termen,banca a predat creditul la o firma de recuperare,cu care am colaborat relativ bine in perioada 2007-2008.La inceputul anului 2009 schimba contul in care trebuia sa virez ratele,comunica noul cont fratelui meu (?),care nu avea nici o legatura cu creditul meu.Fie a preluat gresit contul, fie i s-a dictat gresit contul nou, cert este faptul ca in martie 2009 ,cand am mers la banca sa achit o rata, mi s-a spus ca este gresit contul.Am cerut un numar de contact si mi s-a spus sa astept, ma vor contacta ei.Atunci nivelul creantei era aproximativ 6000 lei.Nu m-a contactat nimeni din martie 2009 pana acum cateva zile,cand m-a sunat de la financiar sa imi spuna ca au primit o somatie pe numele meu de poprire pe salariu in valoare de 9818 lei.Va intreb: este normal sa revina dupa 6 ani (am avut acelasi loc de munca in aceasta perioada),cu majorari,penalitati si dobanzi,direct la angajatorul meu,fara nici o somatie adresata mie personal,desi ii astept din 2009? Exista posibilitatea aplicarii prescriptiei asupra creantei mele (credit de nevoi personale) ?Sau exista posibilitatea eliminarii penalitatilor,majorarilor si dobanzilor aplicate,consider eu aplicate in mod abuziv.Astep cu mare interes raspunsul dvs.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: erminap84 , utilizator 13:18, 9 Februarie 2015
@ellia - nu pt mine era, ci pt user :)
Va multumesc pentru atentia dvs,raspunsurile dvs. sunt incurajatoare,dar am o alta intrebare.:solicitarea retinere salariala nu este insotita de nici un titlu executoriu sau un alt document emis de o instanta judecatoreasca; conducerea companiei unde sunt angajata a dispus inceperea popririlor; in aceasta situatie ce contest si unde contest? Si inca o intrebare- este vorba de 15 zile calendaristice sau lucratoare admise pentru contestatie?
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
erminap84, utilizator
Conform art.781(1) NCPC Infiintarea popririi:"Poprirea se infiinteaza fara somatie,in baza incheierii de incuviintare a executarii,prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu in temeiul caruia s-a infiintat poprirea,ce va fi comunicata celei de-a treia persoane aratate la art.780(1),impreuna cu incheierea de incuviintare a executarii.Despre masura luata va fi instiintat si debitorul,caruia i se va comunica,in copie,adresa de infiintare a popririi la care se vor atasa,in copie certificata,incheierea de incuviintare a executarii si titlul executoriu,in cazul in care acestea din urma nu i-au fost anterior comunicate."Art.181.Calculul termenelor(1)Termenele,in afara de cazul in care legea dispune altfel,se calculeaza dupa cum urmeaza:"2.cand termenul se socoteste pe zile,nu intra in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul,nici ziua cand acesta se implineste;". Conform art.713(1)NCPC "Contestatia se introduce la instanta de executare."
Somatia de retinere salariala vine de la EOS KSI firma de recuperare creante.
Va multumesc pentru raspuns. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii necesari pentru a obtine sprijinul unui avocat in aceasta cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită. este legal să mi se blocheze contul fără înștiințare prealabilă? miaunica74 miaunica74 Bună ziua este legal sa mi se blocheze contul de salarii de un executor judecătoresc fără a fi înștiințați în prealabil despre ce este vorba (vezi toată discuția)
Proprire salariu Tisha89 Tisha89 Azi am primit mail de la ING, Banca la care am salariu, ca am o proprire de la un execuție judecătoresc în valoare de 6000 lei. În trecut am avut un card ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita lucia45 lucia45 Buna ziua, In luna octombrie 2006 am fost obligata sa fac un angajament de plata cu suma x. catre o societate comerciala (nu are importanta motivul), ... (vezi toată discuția)