avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fiindca m-am inbolnavit am fost obligta sa-mi dau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fiindca m-am inbolnavit am fost obligta sa-mi dau demisia

la data de 01.06.2009 am fost internata in spital, am sunat seful cel mare sa-l anunt, cand surpriza? la inceput a tinut una si buna sa vin la munca ca nu-mi plateste medicalul, l-am infruntat dupa care a renuntat la acea idee stupida, obligandu-ma sa-mi dau demisia cand vin din medical. l-am aprobat atunci din cauza supararii dar nu am semnat nimic, mai am o saptamana de medical. Este legal ceea ce face, ma mai pot intoarce la serviciu, ce mai pot face in astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:15, 13 Iunie 2009
Ve-ti merge la servici ca si cand nu s-a intamplat nimic. Nu va poate obliga sa va dati demisia. Daca semnati un asemenea document nu mai puteti lua somaj. In conditiile in care i se pune pata pe dumneavoastra si va desface totusi cim, daca ve-ti considera ca este un abuz, va adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata.
Nu trebuie sa semnati nici o demisie.Trebuie sa va intoarceti la locul de munca,iar daca patronul persista in acest abuz,sesizati ITM si instanta de judecata competenta.Totusi ,daca puteti obtine un transfer la alt loc de munca ar fi cel mai indicat pentru ca patronul va va face viata un infern.Din nefericire,este arhicunoscut acest gen de reactie.
Mult succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2009
Radu Gabrian, Mediator
1. acelasi sfat: nu va dati demisia

2. nu inteleg de ce ii deranjeaza pe patroni sa plateasca concedii medical, pentru ca oricum ei isi deconteaza acesti bani din fondul FNUASS....poate doar pentru ca are mai contabila lor de calculat ceva in plus decat salarii normale?? Sau pote nu platesc contributiile la bugetele de stat si stiindu-se in culpa nu vor sa intre in vizorul acestor instutitutii cand solicta bani din fondurile lor??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere demisie lucian75 lucian75 saptamana trecuta am fost pe la sediul societatii unde am discutat cu directorul faptul ca sunt dispus sa-mi depun demisia si sa renunt la proces etc..in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical kriss80 kriss80 Buna seara, Astazi mi-a cerut parerea o colega vis-a-vis de o problema cu care se confrunta. Din pacate nu am stiut ce sa ii raspund si ce sfaturi sa ii dau. ... (vezi toată discuția)
Demisie acceptata restul de bani .....nu i-am mai primit ca m-a imbrancit afara din "sediu' ContSters107314 ContSters107314 Sper sa nu va plictisesc cu \"scrisoarea\" mea,dar sper sa aveti bunavointa sa ma ajutati Am fost angajata la o firma de telecomunicatii din data de ... (vezi toată discuția)