avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte aditionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte aditionale

Buna ziua. Cum pot intra in posesia actelor aditionale din perioada 2012-2014 (exemplarul 2), ca urmare a schimbarii functiilor si modificarii salariului? Mentionez ca am solicitat verbal de nenumarate ori departamentului de resurse umane si au spus ca voi intra in posesia lor, dar nici pana in prezent nu mi-a fost inmanat exemplarul 2 al acestor acte aditionale. Imi amintesc ca in perioada 2009-2010 am intrat in posesia unui act aditional (exemplarul 2) pe baza de semnatura si nu a fost nevoie sa il solicit verbal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 7 Februarie 2015
1. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

2. Asadar, daca aveti solicitarea scrisa cu numar de inregistrare sau confirmarea de primire a anagajtorului, va puteti adresa ITM-ului .

De asemenea, puteti promova o actiune in instanta , avand ca obiect obligarea angajatorului la eliberarea acelor documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a contractului de munca, pe perioada determinata larafabian larafabian Trebuie facuta cerere scrisa de angajat pentru a intra in posesia deciziei de incetare a contractului de munca pe perioada determinata, sau \\si verbal, e de ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim cameliamateescu cameliamateescu sunt angajata din 2008 cu CIM pe 8 ore,in 2009 am semnat un act aditional pe 6 ore,mi s-a promis verbal ca voi fi trecuta din nou pe 8 ore dar nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Fisa postului nero2013 nero2013 Buna ziua, Sunt angajat de peste 2 ani la firma \"X\". In afara de contractul de munca si actele aditionale aferente cresterilor salariale impuse de ... (vezi toată discuția)