avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la CIM

sunt angajata din 2008 cu CIM pe 8 ore,in 2009 am semnat un act aditional pe 6 ore,mi s-a promis verbal ca voi fi trecuta din nou pe 8 ore dar nu am semnat nimic nici pana in ziua de azi.Patronul spune ca sunt trecuta la 8 ore,i-am spus ca nu am semnat niciun act,spunindu-mi ca actul este la contabil.Suntem in 2013,eu ce trebuie sa fac?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 25 Octombrie 2013
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In acest sens, depuneti la angajator sa va comunice un exemplar de pe actul aditional de modiifcare a timpului de munca de la 6 ore la 8 ore. In caz de refuz, sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprimire act aditional dupa o prelungire PaulicaAdi PaulicaAdi Buna ziua, Treaba sta in felul urmator, saptamana trecuta am semnat un act aditional, cu o prelungire de o luna si jumatate, dar eu nu am primit un exemplar ... (vezi toată discuția)
Ce sa fie? Rebeca25 Rebeca25 Astazi tocmai am aflat ca de la 1 iulie 2015 am fost trecuta la jumatate de norma. Nu am semnat nicio anexa....niciun act aditional cum este posibil? ce pot ... (vezi toată discuția)
Fisa postului, anexa cim si ore de noapte allecj allecj Buna ziua Am semnat un contract individual de munca, o anexa la contract si fisa postului inaintea inceperii activitatii, iar eu nu am primit copie decat dupa ... (vezi toată discuția)