avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri in concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri in concediu crestere copil

Buna ziua,

Sunt in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani si vreau sa ma angajez cu contract individual de munca.Conform legislatiei actuale in vigoare care este suma care poate fi contractata pentru a nu pierde indemnizatia?
Am citit legea dar totusi...3000 pe an / 12 luni = 250 RON / luna.Daca mai scadem si impozitul..chiar nu se merita efortul...sau poate nu am inteles eu.Exista si alta varianta?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:31, 7 Februarie 2015
Intr-adevar, asa este . Pe perioada CCC puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit de maxim 3000 lei /an calendaristic , ceea ce ar duce la o medie de 250 lei/luna.
Va multumesc pentru lamuriri.

Ma intreb daca cei care ne conduc isi pot creste copiii cu acesti bani.Macar daca tot te lasa sa lucrezi...legal...impozitat..si poti mai mult decat schimbat scutece si plimbari in parc..de ce sa nu o faci? de ce aceste limite oare....
Nu stiu daca vom afla vreodata cum au stabilit aceasta limita a veniturilor.
1. La veniturl acela de 3.000 lei pe an calendaristic se adauga si indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Este totusi un venit in plus fata de atunci cand aveati numai indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil + indemnizatie cenzor Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, O salariata urmeaza sa intre in concediu pentru crestere copil. Ea este cenzor si la o alta firma.Poate sa mai primeasca indemnizatia de cenzor ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil silviub1234 silviub1234 In prezent ma aflu in concediu crestere copil pentru 2 ani si primesc indemnizatie crestere copil de 750 ron. Am citit ca am dreptul sa inregistrez venituri de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere a copilului 2015 flori_s03 flori_s03 Buna ziua.Pentru a putea depune sotul dosarul de indemnizatie, el fiind titularul unui I.I., avand venituri supuse impozitului din 2012 incoace, trebuie ca in ... (vezi toată discuția)