avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru crestere a copilului 2015
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru crestere a copilului 2015

Buna ziua.Pentru a putea depune sotul dosarul de indemnizatie, el fiind titularul unui I.I., avand venituri supuse impozitului din 2012 incoace, trebuie ca in tot anul 2015, veniturile pe firma sa nu depaseasca 3000 lei, sau din momentul in care nasc( iulie), timp de un an sa nu fie depasit acest plafon?Din moment ce aceasta depasire anuleaza indemnizatia, mie mi s-ar parea corect sa ma limiteze pe perioada in care beneficiez de indemnizatie.Va multumesc anticipat pentru raspuns!O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 13 Februarie 2015
Pe perioada cat sotul este in concediu crestere copil (CCC), si primeste indemnizatia aferenta, nu poate obtine venituri mai mari de 3.000 lei intr-un an calendaristic (adica de la 1 ianuarie la 31 decembrie).
@ flori_s03

Numai pe perioada CCC , veniturile nu trebuie sa depaseasca valoarea de 3000 lei pe an calendaristic.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic + pfa Diana_B Diana_B Buna ziua, Poate o angajata cu contract individual de munca la o firma sa intre in concediu de crestere a copilului de 2 ani si in acelasi timp sa realizeze ... (vezi toată discuția)
Pot lucra fara sa se suspende indemnizatia crestere copil? Al3xxxa Al3xxxa Buna ziua! Sunt in CCC de 8 luni si acum vreau sa ma angajez.Specific faptul ca am terminat o postliceala (asistent medical de farmacie) si vreau sa profit de ... (vezi toată discuția)
Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)