avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lucra fara sa se suspende indemnizatia crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lucra fara sa se suspende indemnizatia crestere copil?

Buna ziua! Sunt in CCC de 8 luni si acum vreau sa ma angajez.Specific faptul ca am terminat o postliceala (asistent medical de farmacie) si vreau sa profit de faptul ca s-a ivit un post pt care am fost contactata. Intrebarea mea este daca ma pot angaja fara sa mi se opreasca indemnizatia. Stiu ca pot primi pe langa salariu un stimulent de insertie (600 lei) daca ma angajez pana implineste copilul 2 ani,dar am citit pe un alt site cum ca parintii aflati in CCC isi pot face contract de munca si pot obtine venituri supuse impozitului intr-un cuantum de cel mult 3000 lei intr-un an calendaristic. Deci ma pot angaja part-time, fara sa depasesc aceasta suma intr-un an si sa beneficiez in continuare de cei 1200 RON ? Multumesc anticipat! Zile frumoase!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 3 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veniturile realizate nu depasesc plafonul de 3000 lei / an, veti beneficia in continuare de indemnizatie de crestere copil.
Am inteles! Multumesc frumos!!
LIVIU NISTEA a scris:

Daca veniturile realizate nu depasesc plafonul de 3000 lei / an, veti beneficia in continuare de indemnizatie de crestere copil.

Plafonul este de 3699 lei /an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația de crestere a copilului având pfa Andreea Mirela Andreea Mirela Buna, sunt angajata la o firma unde lucrez cu 8 ore si am si un PFA deschis in urma unui fond european. Menționez ca am venituri din PFA undeva la 4500lei pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil minacris minacris Buna ziua! Am un PFA pe care nu il pot suspenda( e cu fonduri europene), lucrez de 19 luni pana la sfarsitul lui ianuarie 2018( part time).In prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti aferente nasterii copilului clauv clauv Buna ziua, Am si eu o intrebare privind acordarea diverselor drepturi banesti dupa nasterea copilului. Situatia mea concreta este urmatoarea: 1. Sotia ... (vezi toată discuția)