avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legitima aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legitima aparare

Buna ziua, as dori sa aflu cat mai multe raspunsuri la ce am sa va intreb va rog. In urma cu 2 luni am facut un chef intr-un apartament la un prieten. Am baut toti, toate au fost frumoase, iar la un moment dat un prieten a inceput sa ma acuze ca eu i-am furat tableta lui(tableta lui era pe masa). I-am spus ca nu i-am furat-o si a sarit la mine de nervi si mi-a dat un pumn. Am cazut, a inceput sa se urce pe mine si tot vroia sa ma loveasca, din frica i-am dat un pumn si a cazut pe spate. Nu a patit nimic in afara ca i-am strambat nasul. Acum am primit invitatie de la Politie. Mentionez ca cel pe care l-am lovit are fisa medico-legala, si a suferit o interventie chirurgicala estetica din cate am inteles. Si are in jur de 14 zile internare si vrea despagubire 10.000 lei. Ce sa le spun celor de la Politie ? Risc sa mi se intocmeasca dosar penal ? Astept va implor raspuns cat mai repede sa stiu. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:06, 7 Februarie 2015
vreau sa stiu absolut tot ce as putea patii.Se ia in considerare legitima aparare sau nu ?
In practica legitima aparare se retine destul de rar datorita conditiilor de trebuiesc intrunite de catre aceasta. Din ce povestesti tu ar fi legitima aparare in cazul in care nu l-ai mai lovit dupa ce a cazut jos si doar ai incercat sa opresti un atac asupra ta . Vor trebui avute in vedere declaratiilor martorilor. Orice plangere ce vizeaza o fapta penala da nastere unui dosar penal insa nu e neaparata ca acest dosar sa constate vinovatia unei persoane. Oricine poate reclama orice doreste insa nu inseamna neaparat ca are dreptate sau chiar avand dreptate nu inseamna neaparat ca se vor gasi probe suficiente pentru a sustine acuzatiile sale.
Multumesc ! Vreau sa mai stiut atat, oare va trebui sa ii dau ceva bani persoanei vatamate ?
Nu te grabi sa-i dai bani ! Daca ai descris corect cele intamplate si e legitima aparare nu ar trebui sa-i platesti daune deoarece efectul(nasul rupt) e consecinta actiunilor sale de a te ataca. Asta e in teorie. In practica rezolvarea situatiei tale va depinde f mult de toate circumstantele spetei. Cate persoane au asistat la altercatia voastra ? A intervenit cineva intre voi ? daca a cazut jos ai continuat sa il lovesti ?
Au asistat 2 persoane la altercatie, nu a intervenit nimeni, si dupa ce a cazut jos nu am continuat sa il lovesc, din contra am plecat la baie ca imi curgea sange din buza.

Alte discuții în legătură

Lovire+ flagrant ContSters457328 ContSters457328 in urma cu cateva luni am fost lovit de o persoana. Povestea , incepe: am intrat intr-un magazin de unde mai fac cumparaturi. O persoana a intrat sa asezat ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare sau nu ? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)