Doresc sa fac putina curatenie in arhiva. Este vorba de un SRL cu 2 asociatii, ambii cu functie de administrator. Stiu ca se pastreaza 50 ani statele, situatiile financiare anuale si in general ceea ce tine de personal. Majoritatea celorlalte acte se pastreaza timp de 10 ani. Cunosc, de asemenea, ca pentru a distruge documentele (pentru care legal nu mai exista obligatia de a le pastra) e necesar sa emiti o decizi de numire a unei comisii care ulterior sa emita un proces verbal care arata ce documente urmeaza a iesi din arhiva societatii. Am urmatoarele situatii si intrebari:
1) In cazul de fata, ce fel de comisie se numeste, cine trebuie sa faca parte din aceasta comisie ?
2) Chitantiere, carnete facturi, carnete monetar - toate acestea sunt achizitionate pana in anul 2004 si nu au fost utilizate, fiind anulate din diverse motive (facturi cu tva, iar firma a devenit neplatitoare de tva sau firma si-a schimbat sediu social, modificat capital social, etc). In privinta acestor acte cum se procedeaza? Se trec toate cu numar si serie in procesul verbal, se consemneaza ca au fost anulate si apoi pot fi distruse? Intreb asta pentru a nu exista suspiciuni la un eventual control. In momentul de fata aceste documente nefolosite, insa anulate, exista si le pot arata ca nu au fost utilizate, insa daca le distrug, chiar daca am mentionat seria si numarul lor, nu exista suspiciunea ca au fost poate folosite? Dar nu mi se pare normal sa le pastrez la nesfarsit pentru ca s-au strans destul de multe, avand in vedere faptul ca societatea a fost infiintata in anul 1991.
Va multumesc pentru rabdarea de a citi randurile de mai sus si pentru eventualale raspunsuri.
O seara placuta!
Casare facturi
mml
pot casa facturi fiscale si avize de insotire a marfii?ce fac cu ele dupa casare, se pot toca?va rog sa.mi spuneti cadrul legal.Multumesc! (vezi toată discuția)