avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare

Buna seara. Unchiul sotului meu a decedat acesta are o fiica ce locuieste in alt oras si pe care nu prea a interesat-o despre el, mai ales cat a fost bolnav. Sotia decedatului, respectiv matusa sotului meu doreste sa-i vanda sotului meu apartamentul. Se poate incheia vanzarea, in conditiile in care nu s-a deschis succesiunea? Daca se poate, as dori sa stiu ce se intampla cu fiica? poate sa atace contractul sub pretextul ca nu a fost deschisa succesiunea? are vreun drept?Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:23, 7 Februarie 2015
bunurile defunctului se impart intre sotia supravietuitoare si fiica acestuia, este dreptul fiicei, deci nu poate fi indepartata.
Vanzarea nu poate avea loc fara succesiune. Fata trebuie citata la notar in procedura succesorala, daca nu doreste sa se prezinte atunci se va merge in instanta.
in primul rand matusa, nu poate vinde imobilul singura, fiindca imobilul este si al fiicei defunctului si oricum vanzarea nu se poate face fara sa faceti succesiunea mai inainte.
matusa nu se poate declara unic mostenitor fiindca este fapta penala si cand se va afla, certificatul va fi desfiintat
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa nico76 nico76 Buna ziua. Am un unchi care are o fata infiata, iar sotia lui a murit. El este batran iar acum vrea sa il ajut sa vanda casa si cu banii luati sa ii cumpar o ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pe un imobil mihaela zarnescu mihaela zarnescu buna ziua, am si eu o rugaminte,am o matusa si vrea sa dea casa sa la un nepot,mentionez ca sotul este decedat de multi ani si are 2 copii,unul locuieste cu ... (vezi toată discuția)