avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imobil lipsa pe extrasul CF pentru informare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imobil lipsa pe extrasul CF pentru informare

Buna seara,
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari pentru care am solicitat de la cadastru un Extras de carte funciara pentru informare pe care mi l-au solicitat cei de la primarie in vederea reabilitarii termice.
Uitandu-ma peste extras, am constatat ca un apartament nu este trecut in acest extras desi eu cerusem sa fie specificate toate apartamentele.
Exista posibilitatea ca acel apartament sa nu fi fost intabulat? sau care ar fi motivul pt care nu apare pe extrasul de CF de informare?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:18, 8 Februarie 2015
Pai nu era mai bine sa intrebati acolo, credeti ca cineva stie mai bine?
In mod normal in extrasul de CF trebuie sa fie trecute toate apartamentele.
Este foarte posibil sa nu fie intabulat acest apartament, mai ales dacva sunteti intr.o zona a tarii unde nu au existat imn mod traditional carti funciare.
Alta explicatie ar fi o greseala in extras, fie la emitere, fie demult, la intabularea blocului.
Ar trebui sa verificati in primul rand cu proprietartul apartamenului lipsa de pe cf, sa vedeti daca stie sa aiba apartamentul inscris in cf.
cospreda a scris:
Exista posibilitatea ca acel apartament sa nu fi fost intabulat? sau care ar fi motivul pt care nu apare pe extrasul de CF de informare?

Da, exista posibilitatea sa nu fie intabulat la OCPI.
Noi am avut nevoie in Judecatorie de un asemenea document (extras de CF scris si in format electronic - asa ne-au cerut). Din peste 150 de apartamente si spatii cu alta destinatie existente in realitatea, pe extrasul de CF eliberat erau mai putin de jumatate. Avem multi proprietari care nu si-au facut inscrierea la OCPI niciodata neavand nevoie si neobligandu-i nimeni. Pentru a depasi pragul de 50%+1 am introdus in dosar si copii ale actelor de proprietate pe care le aveau multi de cand au cumparat apartamentele de la stat, cu date, schite si stampila regiei de stat care a vandut si a notarului.
Discutati cu proprieatrul dumneavoastra sa va aduca o copie a actului de proprietate si este posibil ca sa fie in situatia descrisa de mine. Faceti copie de pe acel act si depuneti-l la dosar impreuna cu extrasul de CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa contract vanzare cumparare jackuzzyyy jackuzzyyy Buna ziua!Banuiesc ca parintii mei i-au lasat apartamentul surorii mele fara ca eu sa stiu ,am incercat sa vad contractul de vanzare cumparare sa obtin din el ... (vezi toată discuția)
extras de carte funciara pentru informare niccu niccu Buna ziua, Incerc de doua luni sa obtin un Extras de carte funciara pentru informare pentru un teren apartinand unei rude ! OJCPI imi cere copii legalizate ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri extras de carte funciara viu viu Buna seara, Impreuna cu mama am mostenit de la tatal meu o locuinta si terenul aferent (sunt unic copil, tata a decedat in 2010, eu si mama avem certificat ... (vezi toată discuția)