avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influienta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influienta alcoolului

Buna ziua,am si eu o intrebare:am condus masina pe drumurile publice sub influienta alcoolului in 2013,iar in 2014,am facut un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul iar in februarie 2015,instanta mi-a admis acordul de recunoastere vinovtiei in care se prevede 1 an de inchisoare cu amânarea executari pedepsei si timp de 2 ani sa merg la serv.probatiune când sunt chemat.Eu as vrea sa va intreb daca imi pot lua permisul inapoi si daca mai trebuie sa dau examen sau mil da fara sa mai dau examen.
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 18:42, 8 Februarie 2015
Permisul nu se mai anuleaza in cazul in care se dispune amanarea aplicarii pedepsei.
Permisul vi se restituie, este posibil sa vi se suspende exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile.
Verificati in hotarare sa nu va fi impus ca obligatie sa nu conduceti pe perioada termenului de supraveghere.
Trebuie sa aveti in vedere art. 103 alin.1 lit.c din OUG 192/2002 care prevede că suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune: (…)

c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Cu siguranta permisul nu va fi anulat.
Totusi, va recomand sa va adresati IPJ -ului pentru a afla care este "starea" permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare urmarire penala SorinRBS SorinRBS Buna ziua, Vineri 08.09.2017 am termen la judecatoria Cornetu pentru renuntare la urmarire penala in legatura cu un dosar de conducere fara permis. Sa ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)
Clasare dosar art 196 al 2 3 Adymoto Adymoto Buna seara , am primit clasarea unui dosar de vatamare corporala , se specifica doar ca nubam tinut distanta fata de cel din faata atat. Unde tre sa meg pentru ... (vezi toată discuția)