Cum se poate divorta daca unul dintre soti nu este de acord.La tribunal este obligatoriu sa ai martori ?Si daca nu ai ce se poate face (oamenii refuza sa se complice si nu am martori)
Daca unul dintre soti nu este de acord cu divortul, apelarea la instanta de judecata este singura varianta pt desfacerea casatoriei.
Legea vorbeste despre existenta unor motive temeinice de divort si pt asta trebuie sa existe probe (inscrisuri, interogatoriu si evident martori). Daca nu convingeti instanta ca exista astfel de motive, evident ca nu se va dispune desfacerea casatoriei. Mi-e greu sa cred ca nu exista o vecina binevoitoare, o prietena sau o ala ruda care sa va poata ajuta.
Un alt motiv de divort ar putea fi si separatia sotilor mai mult de 2 ani, in acest caz nu mai aveti nevoie de martori ci doar sa faceti dovada duratei despartirii.
puteti sa aduceti si martori din fsmilie, mama, tata, frate, sora etc. daca cealalta parte se opune cu atat mai mult aveti nevoie de marrtori si de o actiune facuta si sustinuta bine, pentru a nu fi respinsa