avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua

Cum se poate divorta daca unul dintre soti nu este de acord.La tribunal este obligatoriu sa ai martori ?Si daca nu ai ce se poate face (oamenii refuza sa se complice si nu am martori)

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:50, 8 Februarie 2015
Daca unul dintre soti nu este de acord cu divortul, apelarea la instanta de judecata este singura varianta pt desfacerea casatoriei.

Legea vorbeste despre existenta unor motive temeinice de divort si pt asta trebuie sa existe probe (inscrisuri, interogatoriu si evident martori). Daca nu convingeti instanta ca exista astfel de motive, evident ca nu se va dispune desfacerea casatoriei. Mi-e greu sa cred ca nu exista o vecina binevoitoare, o prietena sau o ala ruda care sa va poata ajuta.

Un alt motiv de divort ar putea fi si separatia sotilor mai mult de 2 ani, in acest caz nu mai aveti nevoie de martori ci doar sa faceti dovada duratei despartirii.
puteti sa aduceti si martori din fsmilie, mama, tata, frate, sora etc. daca cealalta parte se opune cu atat mai mult aveti nevoie de marrtori si de o actiune facuta si sustinuta bine, pentru a nu fi respinsa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mariapelin mariapelin daca unul din soti nu este de acord cu divortul este posibil sa divorteze celalalt (vezi toată discuția)
Martori la depunere cerere divort ivf ivf vreau sa depun o cerere de divort ca motiv nepotrivire de caracter. am vazut ca la formularul cererii de divort exista 2 rubrici de martori, nu am martori in ... (vezi toată discuția)
Doresc sa divortez si sotul nu este de acord- cum procedez? adriana1212 adriana1212 vreau sa dau divort dar sotul a zis ca nu va semna pt despartire. cum pot sa termin mai repede si cu costuri mai mici. nu avem copii dar inca stam impreuna in ... (vezi toată discuția)