avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu ANAF pentru accesorii CASS
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu ANAF pentru accesorii CASS

Buna ziua,

Am primit de la ANAF, Somatie si Titlu Executoriu pentru accesorii la CASS. Acestea le- am contestat la ANAF la momentul inștiințarii-2014 dar nu am primit răspuns, motivul contestației fiind că mi s-a comunicat decizia de impunere a contribuției (principalul) după termenul de prescriptie ( pentru anul 2007 am primit comunicarea pe 07 ianuarie 2014). Acum unde trebuie să mai fac contestatie, care este instanța competentă pentru a impiedica titlul executoriu ?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:35, 11 Februarie 2015
Judecatoria in cirsumscriptia careia domiciliati este competenta sa judece contestatia la executare, acesta fiind calea de atac in astfel de situatii.
Insa ar trebui sa va documentati putin inainte de a o formula si depune pentru ca trebuie sa fiti cat mai exact.
stanisro a scris:

Buna ziua,

Am primit de la ANAF, Somatie si Titlu Executoriu pentru accesorii la CASS. Acestea le- am contestat la ANAF la momentul inștiințarii-2014 dar nu am primit răspuns

Ar fi interesant de stiut daca acea decizie pe care ati contestat.o la ANAF ati contestat.o ulterior si in instanta, in termen... Ma refer la fondul problemei, nu la executarea silita.
smeagull a scris:

stanisro a scris:

Buna ziua,

Am primit de la ANAF, Somatie si Titlu Executoriu pentru accesorii la CASS. Acestea le- am contestat la ANAF la momentul inștiințarii-2014 dar nu am primit răspuns

Ar fi interesant de stiut daca acea decizie pe care ati contestat.o la ANAF ati contestat.o ulterior si in instanta, in termen... Ma refer la fondul problemei, nu la executarea silita.

Rar mi se intampla sa nu fiu de acord cu d-voastra :bow: iar acesta este un caz in care nu sunt. De vreme ce nu a primit nici un raspuns la contestatie de la ANAF n-avea ce sa atace in contencios in conditiile art. 218 din Codul de pr. fiscala. Ca urmare, executarea silita poate fi contestata, unul dintre motive fiind tocmai faptul ca nu s-a solutionat contestatia in conditiile art. 205 si urm. din Codul de proceura fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie si titlu executoriu afp adrianadamian2009 adrianadamian2009 Speta este urmatoarea : Am primit o somatie si un titlu executoriu de la AFP, fara o decizie de calcul accesorii, pentru o suma reprezentand datorie ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)
Contestarea executarii silite initiate de itm iulian.c iulian.c Buna ziua, Va retin atentia cu urmatoarea speta: Impotriva unui proc vb incheiat de ITM s-a facut o contestatie care a fost admisa de instanta, pr vb fiind ... (vezi toată discuția)