Va retin atentia cu urmatoarea speta:
Impotriva unui proc vb incheiat de ITM s-a facut o contestatie care a fost admisa de instanta, pr vb fiind considerat nul.
Tot impotriva aceluiasi pr b s-a mai facut o contestatie care a fost respinsa de instanta prin admiterea exceptiei tardivitatii introducerii plangerii.
In prezent ITM doreste sa inceapa exec silita in baza acelui pr vb, folosindu-se de a doua solutie a instantei - cea prin care plangerea a fost respinsa pe exceptia tardivitatii.
Intrebare:
Cum se poate contesta o exec silita initiata de ITM? Mai precis, se va comunica vreun act de incepere a executarii care sa poata fi contestat intr-un anumit termen?
Daca exista posibilitatea contestarii exec silite se poate folosi ca argument faptul ca instanta a emis initial o hotarare prin care a constatat nulitatea pr vb (adica nulitatea a insusi titlului executoriu)?
IN TMEIUL art 399 si urm cod pr civila se poate formula contestatie la executare ,in termen de 15 zile de la data cand ati luat la cunostinta de actul de executare pe care il contestati .Contestatia poate sa priveasca fie insasi titlul executoriu sau actele de executare.
Multumesc pt raspuns.
Ma gandeam ca ITM fiind o institutie a statului efectueaza executarile silite in baza Codului Fiscal si al celui de Procedura Fiscala.
In acest caz care e temeiul de drept pt a formula o contestatie si care e termenul de cand poate fi formulata?
Mai pot fi aplicate prev art 399 C.Pr.Civila?