avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea executarii silite initiate de ITM
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea executarii silite initiate de ITM

Buna ziua,

Va retin atentia cu urmatoarea speta:
Impotriva unui proc vb incheiat de ITM s-a facut o contestatie care a fost admisa de instanta, pr vb fiind considerat nul.
Tot impotriva aceluiasi pr b s-a mai facut o contestatie care a fost respinsa de instanta prin admiterea exceptiei tardivitatii introducerii plangerii.

In prezent ITM doreste sa inceapa exec silita in baza acelui pr vb, folosindu-se de a doua solutie a instantei - cea prin care plangerea a fost respinsa pe exceptia tardivitatii.

Intrebare:
Cum se poate contesta o exec silita initiata de ITM? Mai precis, se va comunica vreun act de incepere a executarii care sa poata fi contestat intr-un anumit termen?

Daca exista posibilitatea contestarii exec silite se poate folosi ca argument faptul ca instanta a emis initial o hotarare prin care a constatat nulitatea pr vb (adica nulitatea a insusi titlului executoriu)?

Va multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 20:46, 11 Iulie 2009
buna ziua
ciudat de ce au fost formulate 2 plingerii si ma mai intreb eu orea s/au judecat amandoua in acelasi timp?
unde a fost juristul de la ITM de ce nu a ridicat exceptia conexitati sau .....????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutia - irevocabil, se mai poate face ceva? VILISOR VILISOR am avut un proces pentru o contestaţie la executare, la judecatoria Panciu mi s-a respins cu motivul de tardivitate a contestatiei privind titlul executor, la ... (vezi toată discuția)
Suspendarea privizorie si cererea de suspendare a executarii silite Irina S. Irina S. Considerati ca in cadrul unei contestatii LA TITLU se poate formula cerere de suspendare provizorie si apoi cerere de suspendare in cadrul acestui gen de ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare loredana24 loredana24 buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea speta. prin contestatia la executare, contestatorul x a solicitat anularea formelor de executare ... (vezi toată discuția)