Am semnat un contract de prestări servicii cu o firma it pentru realizarea unei modificari a site-ului meu. Am achitat un avans, insa firma nu a prestat serviciul decât parțial. Am semnat o anexa prin care eu ma oblig sa șterg de pe site ce au lucrat ei, iar ei se obliga sa imi returneze avansul. Mi-au emis și o factura storno, insa termenul scadent al acesteia a trecut de 3 luni și nu am văzut nici un ban.
Am inteles ca înainte sa ma adresez instantei trebuie sa trimit firmei respective o somație de plata. Îmi puteți explica cum fac asta? O trimit eu direct către firma sau ma adresez instantei și instanta trimite aceasta somație? Ce fac dacă destinatarul nu vrea sa semneze de primire și somația se întoarce la mine?
Sunt în ceata tău, îmi puteți explica pas cu pas cum ar trebui sa procedez pentru a îmi recupera banii?
Multumesc anticipat.
Somatia se va trimite catre firma respectiva, prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire. Prin acesta somatie se va pune in vedere sa se plateasca suma datorata in termen de 15 zile din momentul primirii.
Consultati un avocat pentru a va sfatui in functie de speta dvs ce varianta sa alegeti,aveti posibilitatea formularii unei cereri cu valoare redusa ,ordonante de plata sau actiuni in pretentii ,3 proceduri distincte aplicabile in functie de valoarea debitului ,actele avute etc.