avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte notariat

Buna ziua. Exista posibilitatea daca arat negru pe alb unui notar ca a facut o greseala acesta sa revoce actul incheiat si anume supliment la certificat de mostenitor , urmat de contract de vanzare cumparare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: caradis , utilizator 19:09, 10 Februarie 2015
Notarul nu poate revoca actul! Actele notariale sunt supuse controlului judecătoresc. Ele pot fi anulate in instanța.
Insa depinde ce s a greșit in certificatul de mostenitor?
Multumesc. Greseala este in opinia mea urmatoarea. S-a efectuat un contract de vanzare cumparare al unui imobil avand ca baza un certificat de mostenitor care la randul sau are la baza un act de donatie in care scrie foarte clar ca la data donatiei donatarul nu mai era propietarul imobilului ci se judeca cu cel caruia ii vanduse. De fapt dona ceva ce nu avea.
Iar notarul a facut act de mostenire dupa care vanzare cumparare , Mai rau este ca si la cartea funciara nimeni nu a avut nimic de spus au intabulat un drept pe care neavandu-l defunctul automat nici mostenitorul nu i-l putea avea. Sper ca am fost clara.
Mergeti in instanta si cereti anularea certificatului de mostenitor.
Eu nu inteleg, cum la data donatiei donatarul nu mai avea bunul? Pai abia ce il primea, cum sa-l fi vandut inainte? Ce-mi scapa?
La data donatiei cel care dona nu avea bunul deoarece exista un contract de vanzare cumparare pe bunul respectiv in favoarea altei persoane. Din ce am cautat la arhive cel care a donat nu a fost niciodata propietarul bunului. Asta reiese dintr-o hotarare a instantei din 2006 si din adresa trimisa de Arhivele Nationale in care se stipuleaza ca pe numele respectivului nu exista nici un act de propietate.

Alte discuții în legătură

Contract v/c incheiat cu lipsa documente AlexGM AlexGM Se da urmatoarea speta: Se afla in desfasurare in instanta un proces in care se cere revocarea donatiei a unui contract de V/C a unui apartament al unui ... (vezi toată discuția)
Certificat de moctenitor caradis caradis Buna ziua. Se poate face un cetificat de mostenitor urmat de un contract de vanzare -cumparare , care are la baza un ACT DE DONATIE in care scrie faorte clar ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie poate fi anulat de un contract de v-c? alex_30 alex_30 Buna ziua. Daca o ruda a mamei a facut un act de donatie pe numele mamei, ruda respectiva poate sa anuleze actul respectiv si sa vanda proprietatea altcuiva ... (vezi toată discuția)