avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte notariat

Buna ziua. Exista posibilitatea daca arat negru pe alb unui notar ca a facut o greseala acesta sa revoce actul incheiat si anume supliment la certificat de mostenitor , urmat de contract de vanzare cumparare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: caradis , utilizator 19:09, 10 Februarie 2015
Asta stiu dar ma intrebam cum un notar poate intocmi un contract de vanzare-cumparare dupa astfel de acte? nu mai spun ca donatia a aparut autentificata in anul 2014 caci in anul 2006 cand a cautat-o instanta aceasta nu era autentica instanta spunand ca nula absolut.
Certificatul de mostenitorNulitateArt.1.134- NCC"Cei care se considera vatamati in drepturile lor prin eliberarea certificatului de mostenitor pot cere instantei judecatoresti constatarea sau, dupa caz,declararea nulitatii acestuia si stabilirea drepturilor lor,conform legii."
Regret, e prea dificil sa inteleg o astfel de povestire atat de scurta pe un forum. Am inteles ca nu era vorba despre niciun donatar, ci de donator in acel act, insa mai departe iar m-ati pierdut.
Vorbiti cu un avocat cu actele in fata, caci nu se intelege nimic asa...
Multumesc asa am sa fac.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v/c incheiat cu lipsa documente AlexGM AlexGM Se da urmatoarea speta: Se afla in desfasurare in instanta un proces in care se cere revocarea donatiei a unui contract de V/C a unui apartament al unui ... (vezi toată discuția)
Certificat de moctenitor caradis caradis Buna ziua. Se poate face un cetificat de mostenitor urmat de un contract de vanzare -cumparare , care are la baza un ACT DE DONATIE in care scrie faorte clar ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie poate fi anulat de un contract de v-c? alex_30 alex_30 Buna ziua. Daca o ruda a mamei a facut un act de donatie pe numele mamei, ruda respectiva poate sa anuleze actul respectiv si sa vanda proprietatea altcuiva ... (vezi toată discuția)