avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de moctenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de moctenitor

Buna ziua.
Se poate face un cetificat de mostenitor urmat de un contract de vanzare -cumparare , care are la baza un ACT DE DONATIE in care scrie faorte clar ..donez imobilul respectiv , dar exista un contract de vanzare cumparare asupra acestuia pe care eu nu i-l recunosc si ma judec cu respectivul, iar nepoata sa ma reprezinte in proces. Am cautat la ARHIVELE NATIONALE si nu exista nici un fel de sentinta in dosarul respectiv si nici nu au vreun detaliu despre el , iar la notariat si la cadastru actele sau facut fara sentinta respectiva. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: caradis , utilizator 21:25, 11 Mai 2015
sincer, nu se intelege nimic .. poate ne mai spuneti inca o data ce anume doriti, dar mai clar
Imi cer scuze.
ACT DE DONATIE - scrie foarte clar ca doneaza imobilul ........dar ca substituie pe respectiva sa i-l reprezinte in procesul cu o alta persoana cu care el are un contract de vanzare cumparare asupra imobilului autentificat si transcris.
Desi in acest act de donatie scrie asa o anume notara ii face mostenitoarei doamnei un certificat de mostenitor asupra imobilului si aceasta i-l vinde . Mentionez ca nu exista nici un fel de sentinta definitiva in dosarul mentionat in actul de donatie. Deci din cate inteleg eu se doneaza ceva care la data respectiva nu era propietatea celui care dona.
Poate am fost mai clara. Oricum va rog daca se poate sa vin la dv cu actele . Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sua geanus geanus buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: socrul meu a decedat in august 2015 in SUA. sotul a decedat in noiembrie 2015 , in ... (vezi toată discuția)
Acte notariat caradis caradis Buna ziua. Exista posibilitatea daca arat negru pe alb unui notar ca a facut o greseala acesta sa revoce actul incheiat si anume supliment la certificat de ... (vezi toată discuția)
Donatie fefe48 fefe48 buna seara.daca parintele unic doneaza unicului copil un imobil poate contesta cineva din familie acest act? actul de donatie se intocmeste si se elibereaza de ... (vezi toată discuția)