Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti si mie daca exista posibilitatea sa se puna poprire pe venituri pentru plata pensiei de intretinere catre copil major direct de la firma, fara sa mai fie nevoie de interventia unui executor.
Pot sa duc personal hotararea judecatoreasca?
Multumesc!
Eu zic ca e discutabil. Trebuie ca si angajatORUL sa fie de acord, si oricum nu va fi o poprire in sensul legii, daca este facuta fara organ de executare.
De acord, ar fi o virare de buna voie si nu o poprire in sensul legii. Nu asta e important, ci e important de ce vrea userul sa se produca acest lucru... caci ori de la parinte ori de la firma, e tot aia sau ar trebui sa fie...
Hmm... Eu vorbesc mai degraba din pozitia firmei, si pentru mine nu e deloc tot aia. Sincer, cu toata mila pentru copil si pentru cheltuielile de executare, la firma mea ecit sa execut hot. de pensie primite de parti pe codul nou, chiar daca am acordul salariatului, pentru ca
1. Mi.e teamaca contabila sa cumva sa uiteca est o porire, si sa am si o poprire adevarata pecare sa o ignore/ trateze prost din pricina retinerii de pensie. In ultima vreme s.au inmultit foarte mult popririle fiscale si pe credite bancare, iar creditorii sunt foarte agresivi,atat la nivel declarativ cat si ... litigios. Bonus, daca mama nu are cont bancar, contabila mea pierde timpul cu drumuri la posta.
2. Consider sincer ca nu este problema firmei ca angajator.
3. Nu vad de ce salariatul insusi nu plateste benevol in a doua secunda dupa ce i.a intrat salariul in cont. Altfel spus, ce il impiedica sa faca el insusi ceea ce imi cere mie sa fac pentru copilul lui?
...de ce vrea userul...??? Pentru ca tatal uita ca are copii. Din luna mai de cand au facut copiii 18 ani si pana acum cand a venit hotararea judecatoreasca acasa nu a dat niciun ban copiilor. De buna voie nu da NIMIC.
Oricum mai are un dosar la executor pentru neplata pensiei(e pe final de recuperare) si se pare ca va continua sa plateasca in continuare si executorul.
Si sa stiti ca nu se poate discuta cu el; la banii pentru bautura si tigari NU RENUNTA; nici chiar pentru copiii lui...
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!