avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna ziua! In urma cu ceva timp s-a incheiat procesul potrivit caruia tatal copilului meu a fost de acord cu exercitarea autoritatii parintesti în comun, stabilirea domiciliului la mine si plata pensiei alimentare, 1/4 din venitul minim pe economie dar nu mai putin decat atat. Totusi am niste nelamuriri:
1. 1/4 din venitul brut sau net?
2. Am inteles ca pensia alimentara trebuie platita din momentul in care a inceput actiunea in instanta.Cum se procedeaza in acest sens? Cum pot recupera pensia din trecut, in conditiile in care nu vreau sa mi dea cu țârâita banii, adica sa-si bata joc. Trebuie sa stabilesc un interval de timp in care sa o plateasca si o anumita suma adica, pe langa pensia propriu-zisa, sa.mi dea si o parte din acei bani, sau ramane la latitudinea lui sa.mi dea cat si cand doreste ? Sa.i cer sa.mi.o dea de buna voie iar daca nu vrea sa apelez la executor?
3. Pt cheltuielile de judecata nu am apelat la executor pt ca a fost de acord sa mi le dea de buna voie dar totusi nu mi.a dat nimic. Cum se procedeaza in acest sens.
4. El nu a adus adeverinta de salariat in instanta deoarece a zis ca nu doreste sa i se stabileasca o pensie mare, asa ca instanta i.a stabilit 1/4 din venitul minim. Eu cred ca el are un salariu mult mai mare, dar cum pot afla acest lucru? Iar in cazul in care salariu e mult mai mare pot cere majorarea pensiei?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 01:24, 3 Octombrie 2016
Buna seara,
1 Venit net.
2. Pensia de la data de la care ati cerut-o fie de la introducerea dosarului fie de la ramanerea definitiva a sentintei.
3. Pentru cheltuieli i le veti putea pretinde dupa legalizarea sentintei si notificare.
4. Aflati venitul daca angajand un avocat acesta formuleaza cereri la finante si la itm.
5. Pensia dinainte de introducerea dosarului in instanta nu aveti cum sa o solicitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara Dianadevika Dianadevika Buna seara. Pe langa pensia alimentara propriu-zisa, tatal copilului meu trebuie sa mai plateasca si pensia din urma, de la data inceperii actiunii in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!va rog mult sa ma ajutati cu un sfat! anul trecut in ... DMihaelaD DMihaelaD Buna ziua!Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat! Anul trecut in luna oct l.am dat in judecata pe fostul sot pentru majorarea pensiei alimentare.Intre timp am ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita minor dariaconstantin dariaconstantin Bună seara, Va rog dacă ma puteți ajuta în următoarea situație: sunt divorțat, și am ajuns inițial la o înțelegere cu mama copilului meu. I.am ... (vezi toată discuția)