avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara

Buna seara. Pe langa pensia alimentara propriu-zisa, tatal copilului meu trebuie sa mai plateasca si pensia din urma, de la data inceperii actiunii in instanta. Dar mie nu mi.a explicat nimeni prin ce modalitate îi pot recupera. Cine stabileste intervalul de timp in care trebuie sa mi.i dea si suma? Trebuie sa stabilesc eu un anumit termen si o anumita suma, ca astfel sa recuperez banii? Ca altfel, daca stau sa.mi dea el cat doreste, ajung sa.i recuperez in 20 de ani.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:01, 6 Octombrie 2016
cuantumul este cel stabilit conform art. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Va trebui fie sa va intelegeti cu el fie sa va adresati unui executor.
Nu ati avut avocat?
1.Daca nu ati avocat angajat avocat, bineinteles ca nu avea cine sa va explice care este modalitatea de recuperarea
2.Termenul in care sa-i primiti il stabiliti dvs. cu dumnealui, insa daca nu ajungeti la un consens si nu incepe sa va achite macar o parte, atunci este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Sa aveti in vedere ca suma datorata o puteti obtine daca il executati silit in termen de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minor laura1964 laura1964 La ce art.din NCC se specifica cum se calculeaza pensia de intretinere minor si ce anume intra in acest calcul? (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Mesesan Mesesan Buna ziua, As dori sa stiu baza legala in care se precizeaza ce insemana venitul net in cazul stabilirii pensiei alimentare, adica faptul ca din venitul ... (vezi toată discuția)
De unde pot știi cât trebuie sa plătească pensie alimentara ... Pufi1982 Pufi1982 De unde pot știi cât trebuie sa plătească pensie alimentara fostul soț? Cum pot sa l fac sa plătească pensie alimentara din urma dacă el nu vrea? ... (vezi toată discuția)