avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum obtin o copie conforma cu originalul dupa un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum obtin o copie conforma cu originalul dupa un contract de inchiriere inregistrat la ANAF?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am avut in anul 2012 un contract de inchiriere pentru un apartament, eu fiind proprietarul. Contractul a fost inregistrat la Administratia Financiara. In present, am in curs un litigiu cu fostii chiriasi din acest contract. Exemplarul in original al contractului de inchiriere pe care il aveam eu, l-am pierdut. Singurul original in momentul de fata este cel de la Administratia Financiara. Care sunt procedurile si cum pot obtine o copie cu mentiunea "conform cu originalul" de pe acest document? Mentionez ca am fost sa intreb la Administratia Financiara si mi s-a spus ca ei nu au stanpila de acest tip si nu pot sa dea copii conforme cu originalul dupa documente depuse la ei. Ce parere aveti?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: madoiclimber , utilizator 10:40, 9 Februarie 2015
Solicitati oficial autoritatii fiscale comunicarea unei copii dupa contractul de locatiune existent in arhiva
Pe o copie a respectivului document ,de regula pe prima pagina,in partea de sus a documentului completati conform cu originalul si o depuneti la instanta
Multumesc mult. Exista vreo prevedere legala pe care sa o pot invoca si care sa mentioneze faptul ca intra in atributiile lor sa elibereze astfel de copii, cu mentiuni de conformitate cu originalul?

Inteleg ca este un fel de stampila cu mentiunea "conform cu originalul" pe care ar trebui sa o aplice cei de la Administratia Financiara, nu? Ca daca scriu eu pe o copie, ce valoare legala de certificare cu originalul poate sa aiba?

In cazul in care Administratia Financiara refuza sa imi elibereze copie cu mentiunea de conform cu originalul, ce alta alternative am?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
madoiclimber, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere teren! gici gici Buna seara!Acum 2 zile am semnat un contract de inchiriere a unui teren in calitate de proprietar al acelui teren (a cate 3 pagini si in 3 ex.)La sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Contract munca razvandumitrescu1973 razvandumitrescu1973 Cum pot afla, daca contractul meu de munca, este declarat la Admin. Financiara. Lucrez de 2 luni la o firma si nu mi-a fost adus contractul stampilat de ... (vezi toată discuția)
Chirias cu contract de inchiriere fara stampila anaf zadirion zadirion Sunt in Bucuresti. Ma aflu in imposibilitatea de a obtine viza de flotant deoarece copia mea dupa contractul de inchiriere nu contine stampila ANAF, doar ... (vezi toată discuția)