avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna si preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna si preaviz

Buna ziua tuturor,

Exista posibilitatea de a beneficia de CO in perioada de preaviz a demisiei?
In cazul in care nu am beneficiat de CO, pot sa solicit suma de bani corespunzatoare zilelor de concediu nesolocitate?
Din momentul demisiei in ce perioada de timp angajatorul trebuie sa plateasca salariul (de exemplu daca inceteaza raportul de munca in data de 27 ale lunii, iar salariul sa plateste pe 30 ale lunii, cand se va face plata pentru perioada celor 27 de zile? - exista posibilitatea legala ca angajarorul sa amane plata salariului pentru angajatul demisionar? si in cazul in care doresc sa primesc banii pe CO in loc sa beneficiez de zilele libere, cand se face plata pentru aceste zile?)
In masura posibiltatilor, va rog sa-mi indicati si titlurile de lege.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:26, 13 Iunie 2009
1. In perioada de preaviz CIM isi produce efectele, asa ca salariatul poate sa intre in CO, cu aprobarea angajatorului.
2. CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea CIM (art.141(4) din Codul muncii).
3. La data incetarii unui CIM ar trebui ca angajatorul sa-i plateasca salariatului toate drepturile banesti cuvenite (inclusiv compensarea CO neefectuat), cel tarziu la data zilei de plata a tuturor salariatilor. Nu exista motive legale sa intarzie aceasta plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz stelamudura stelamudura Buna seara. Am o cerere pentru efectuarea a 4 zile de concediu de odihna, aferent anului in curs, cerere semnata si aprobata de catre domnul director. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)
Concediu legal in preaviz? biji10 biji10 cum pot obliga angajatorul sa imi acorde concediul legal restant in perioada de preaviz daca acesta refuza sa imi plateasca aceste zile? (vezi toată discuția)