avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu legal in preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu legal in preaviz?

cum pot obliga angajatorul sa imi acorde concediul legal restant in perioada de preaviz daca acesta refuza sa imi plateasca aceste zile?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:58, 1 Mai 2009
Daca angajatorul nu va acorda concediul de odihna restant, nici nu il compenseaza in bani la data incetarii contractului individual de munca...aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata pentru obligarea angajatorului la plata concediului de odihna neefectuat in conditiile art 141 alin 4 din codul muncii. fiind un litigiu de munca este scutit de taxa de timbru si timbru judiciar, iar competenta apartine Tribunalului.
Puteti sesiza si ITM, numai ca inspectorii nu il pot obliga sa va plateasca, dar ii pot pune in vedere sa faca acest lucru, iar in cazul refuzului in vor sanctiona pe angajator contraventional.
daca eu in contract am de exemplu 170 de ore pe luna si muncesc 220 si sunt platit la fel as putea sa imi dau demisia fara preaviz? ms pt rasp anterior
1. Daca nu va acorda CO in preaviz, angajatorul are de pierdut, trebuie sa va compenseze aceste zile in bani, la data incetarii CIM.
2. Puteti demisiona fara preaviz in conditiile art.79(8) din Codul muncii:
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
3. Orele lucrate peste programul norma sunt ore suplimentare si trebuie platite ca atare.
4. Procedati cum v-a spus colega mea @2007_rozi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a co la incetarea raporturilor de munca. nobo nobo De maine intru in preaviz, 14 zile lucratoare, concediu nu mai pot lua, pentru ca este altcineva programat sa plece si as vrea sa stiu daca agajatorul are ... (vezi toată discuția)
Demisia si concediul restant cipoaca cipoaca Buna ziua Am urmatoarea problema> Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante ... (vezi toată discuția)
Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)