avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intarzierea depunerii cererii de reziliere a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intarzierea depunerii cererii de reziliere a contractului de inchiriere

Buna ziua,
Problema mea este ca am incheiat un contrat de inchiriere pe 4 ani a apartamnetului meu intre mine ca persoana fizica si o persoana juridica, acest contract nematerializandu se nicoadata,deoarece la adresa respectiva exista deja un sediu comercial al altei persoane juridice. Greseala mea a fost ca nu am depus cererea de reziliere a contractului incheiata intre mine si persoana juridica. Contractul a fost incheiar p eo perioda de 4 ani , 2008 - 2012, m am trezit ca datorez un impozit pus penalitati in valoare de 40 000 lei!!!!
Se poate dovedi foarte usor ca persoana juridica nu a locuit in apartamnetul meu prin declaratia administratorului care arata cine anume a locuit la adresa respectiva in perioada respectiva, se mai poate demosntra prin documentele de la registrul comertului ca persoana juridica care a inchiriat a avut sediul social la alta adresa cat si punctul de lucru, la adresa mea fiind inregistarata o alta persoana jurdica, mai pot aduce ca aparare o declaratie notariala pe proprie respundere a administratorului persoanei juridice cu care am incheiat contractul in care sa speifie ca acest contract nu s amaterializat.
Astept respunsuri si sfaturi pentru a reusii sa rezolv aceasta problema, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: florentinmiran , utilizator 17:40, 9 Februarie 2015
Mergeti la ANAF si faceti ce trebuia sa faceti acum 4 ani --- adica inchideti contractul cu aceeasi zi. In caz ca primiti vreo amenda va fi mult mai mica decat 40000 lei.

Practic mergeti pe linia de a depune cu intarziere declaratiile necesare apoi cereti o recalculare a debitelor.
Multumesc pt raspuns, ma gandeam daca deja or fi trecut la executare silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pentru un pfa (servicii de înfrumusețare) Larisa2020 Larisa2020 Buna ziua. Detin un PFA (servicii de înfrumusețare) ,nu am punct de lucru stabil si doresc sa imi achizitionez o casa de marcat dar mi s a zis ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere pe perioada determinata! prodigy prodigy Sunt chiriasul unui spatiu comercial detinut in baza unui contract de inchiriere incheiat pe 10 ani. Dupa ce au trecut 2 ani am realizat ca businessul nu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare (donatie mascata) corneliadanciu corneliadanciu La moartea tatalui meu , dorind sa deschid taxa de succesiune , am aflat de existenta unui contract de vanzare cumparare incheiat intre parintii mei si fata ... (vezi toată discuția)