Buna ziua,
Problema mea este ca am incheiat un contrat de inchiriere pe 4 ani a apartamnetului meu intre mine ca persoana fizica si o persoana juridica, acest contract nematerializandu se nicoadata,deoarece la adresa respectiva exista deja un sediu comercial al altei persoane juridice. Greseala mea a fost ca nu am depus cererea de reziliere a contractului incheiata intre mine si persoana juridica. Contractul a fost incheiar p eo perioda de 4 ani , 2008 - 2012, m am trezit ca datorez un impozit pus penalitati in valoare de 40 000 lei!!!!
Se poate dovedi foarte usor ca persoana juridica nu a locuit in apartamnetul meu prin declaratia administratorului care arata cine anume a locuit la adresa respectiva in perioada respectiva, se mai poate demosntra prin documentele de la registrul comertului ca persoana juridica care a inchiriat a avut sediul social la alta adresa cat si punctul de lucru, la adresa mea fiind inregistarata o alta persoana jurdica, mai pot aduce ca aparare o declaratie notariala pe proprie respundere a administratorului persoanei juridice cu care am incheiat contractul in care sa speifie ca acest contract nu s amaterializat.
Astept respunsuri si sfaturi pentru a reusii sa rezolv aceasta problema, multumesc anticipat.
Mergeti la ANAF si faceti ce trebuia sa faceti acum 4 ani --- adica inchideti contractul cu aceeasi zi. In caz ca primiti vreo amenda va fi mult mai mica decat 40000 lei.
Practic mergeti pe linia de a depune cu intarziere declaratiile necesare apoi cereti o recalculare a debitelor.