avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere pe perioada determinata!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere pe perioada determinata!

Sunt chiriasul unui spatiu comercial detinut in baza unui contract de inchiriere incheiat pe 10 ani. Dupa ce au trecut 2 ani am realizat ca businessul nu merge si doresc rezilierea contractului. Problema este ca in contract nu s-a prevazut posibilitatea denuntarii unilaterale. Acum Proprietarul mi-a transmis ca nu este dispus sa rezilieze de comun acord acest contract si imi solicita in continuare plata chiriei. Ce pot sa fac???
Cel mai recent răspuns: prodigy , utilizator 16:16, 11 Septembrie 2009
Pacta sunt servanda -- adica, liber tradus, nimic.

Eventual puteti oferi proprietarului o despagubire, dar el tot trebuie sa accepte.
Notificati proprietarul ca, datorita dificulatatilor financiare, sunteti in situatia de a nu mai putea mentine in vigoare contractul de inchiriere, motiv pentru care solicitati incetarea acestuia. Prin notificare stabiliti si data la care il invitati pentru predarea spatiului.
Chiar daca in contract nu este stipulata clauza de incetare in mod unilateral al contractului din initiativa chiriasului, nu inseamna ca acest lucru nu este posibil.
Luati legatura cu un avocat caruia sa ii prezentati contractul incheiat si in functie de clauzele inscrise in contract, va poate explica interpretarea lor din punct de vedere juridic si cu informatiile pe care i le veti da d-voastra despre derularea contractului, poate va gasi o solutie.
Miklos MUHI a scris:

Pacta sunt servanda -- adica, liber tradus, nimic.

Eventual puteti oferi proprietarului o despagubire, dar el tot trebuie sa accepte.

Da,asa cum a spus si Miklos,pacta sunt servanda (contractele trebuie respectate).Insa,aveti posibilitatea notificarii proprietarului cu expunerea motivelor pentru care nu mai puteti continua acest contract si eventual plata unei despagubiri pentru denuntarea unilaterala a contractului. Mult succes!
legea care guverneaza este 114 /96 il instiintati cu 60 de zile inainte (ev. in scris) si puteti pleca linistit =D>

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere georgescuvaleria georgescuvaleria Sunt o persoana fizica care a inchiriat un apartament unei persoane juridice pe o perioada de 3 luni Contractul de inchiriere inregistrat la administratie a ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Lncetare drept folosinta contract inchiriere eugen82 eugen82 Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca ... (vezi toată discuția)