avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere pe perioada determinata!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere pe perioada determinata!

Sunt chiriasul unui spatiu comercial detinut in baza unui contract de inchiriere incheiat pe 10 ani. Dupa ce au trecut 2 ani am realizat ca businessul nu merge si doresc rezilierea contractului. Problema este ca in contract nu s-a prevazut posibilitatea denuntarii unilaterale. Acum Proprietarul mi-a transmis ca nu este dispus sa rezilieze de comun acord acest contract si imi solicita in continuare plata chiriei. Ce pot sa fac???
Cel mai recent răspuns: prodigy , utilizator 16:16, 11 Septembrie 2009
Inchirierea unui spatiu comercial nu intra sub incidenta Legii locuintei nr. 114/96.
Plata unor despagubiri a fost adusa in discutie dar Proprietarul refuza aceasta varianta.
Daca asa stau lucrurile chiriasul va fi falimentat foarte curand.
Nu neaparat ...

Daca inchideti firma, persoana juridica (parte a contractului) isi inceteaza existenta, deci contractul inceteaza si el. Dupa acea puteti sa deschideti o alta firma, care va fi o persoana juridica noua -- cel putin dupa pararea mea.

Trebuie sa faceti calculele, care dintre variantele (plata chiriei sau lichidare/infiintare) ar fi mai ieftina.
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
ContSters77883, utilizator
intrebare pt prodigy : care este diferenta intre o constructie imobil de locuit inchiriata la o firma pentru desfasurarea activitatilor comerciale ( birouri, vanzari,etc ) si un spatiu comercial inchiriat la fel , probabil situat la parterul unui bloc de locuinte .ce lege se aplica ??:hm:
Legea Locuintei reglementeaza aspecte specifice incheierii locuintelor. Chiar in al 2-lea articol, se defineste termenul de locuinta ca fiind "constructie alcatuita din una sau mai multe camere de locuit, cu dependintele, dotarile si utilitatile necesare, care satisface cerintele de locuit ale unei persoane sau familii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere georgescuvaleria georgescuvaleria Sunt o persoana fizica care a inchiriat un apartament unei persoane juridice pe o perioada de 3 luni Contractul de inchiriere inregistrat la administratie a ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere D_i_a D_i_a Contract de inchiriere spatiu comercial, pe durata nedeterminata, cu plata lunara a chiriei, incheiat intre proprietar=persoana fizica si chirias=SRL. ... (vezi toată discuția)