Sunt chiriasul unui spatiu comercial detinut in baza unui contract de inchiriere incheiat pe 10 ani. Dupa ce au trecut 2 ani am realizat ca businessul nu merge si doresc rezilierea contractului. Problema este ca in contract nu s-a prevazut posibilitatea denuntarii unilaterale. Acum Proprietarul mi-a transmis ca nu este dispus sa rezilieze de comun acord acest contract si imi solicita in continuare plata chiriei. Ce pot sa fac???
Inchirierea unui spatiu comercial nu intra sub incidenta Legii locuintei nr. 114/96.
Plata unor despagubiri a fost adusa in discutie dar Proprietarul refuza aceasta varianta.
Daca asa stau lucrurile chiriasul va fi falimentat foarte curand.
Daca inchideti firma, persoana juridica (parte a contractului) isi inceteaza existenta, deci contractul inceteaza si el. Dupa acea puteti sa deschideti o alta firma, care va fi o persoana juridica noua -- cel putin dupa pararea mea.
Trebuie sa faceti calculele, care dintre variantele (plata chiriei sau lichidare/infiintare) ar fi mai ieftina.
intrebare pt prodigy : care este diferenta intre o constructie imobil de locuit inchiriata la o firma pentru desfasurarea activitatilor comerciale ( birouri, vanzari,etc ) si un spatiu comercial inchiriat la fel , probabil situat la parterul unui bloc de locuinte .ce lege se aplica ??:hm:
Legea Locuintei reglementeaza aspecte specifice incheierii locuintelor. Chiar in al 2-lea articol, se defineste termenul de locuinta ca fiind "constructie alcatuita din una sau mai multe camere de locuit, cu dependintele, dotarile si utilitatile necesare, care satisface cerintele de locuit ale unei persoane sau familii".