avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua.Am o intrebare legata de drepturile mele dupa divort.Am stat casatorita cu respectivul 12 ani cu un copil minor.La o luna dupa divort fostul sot a scos casa in care am locuit la vanzare fara sa anunte si fara sa fi avut loc o actiune in instanta pentru partaj.Intrebarea este daca poate sa o vanda fara consimtamantul meu,avand in vedere ca este vorba si de drepturile copilului minor.Daca vinde casa intre timp si bag actiunea de partaj dupa,care sunt sansele mele de castig.Astept un raspuns din partea dvs.
Casa este bun cumparata in timpul casatoriei? Este bun comun? Copilul nu are niciun drept, nu divorteaza el si nici nu se partajeaza.
Casa nu este cumparata in timpul casatoriei,este de la parintii lui care sunt decedati dinainte de casatoria noastra.Problema este ca acea casa a fost complet renovata de noi in timpul casatoriei.
Dvs nu aveti un drept de proprietate ci unul de creanta pentru imbunatatirile aduse casei in timpul casatoriei. Ce puteti face este sa introduceti actiune de partaj si sa notati in CF.
Daca intre timp vinde casa,mai am sanse sa recuperez ceva?
Oricum nnu recuperati din casa, ci din imbunatatiri. E mai dificil cu alt proprietar pentru expertizarea imbunatatirilor. Depinde ce documente aveti.

Alte discuții în legătură

Partaj - divort chiken71 chiken71 Buna ziua, sunt casatorit de 11 ani, am un baiat de 9 ani . La momentul casatoriei, locuiam in casa soacrei mele care intre timp a decedat. Deci casa era a ... (vezi toată discuția)
Evacuare zeciualex zeciualex pot sa cer evacuare fostei sotii daca ea a introdus actiune de partaj pe casa mea dobandita inainte de casatorie? (vezi toată discuția)
Divort fara partaj AndinBMA AndinBMA BUNA ZIUA Va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie: Am divortat in 2012 fara un partaj.Noi am locuit inainte de casatorie si ... (vezi toată discuția)