avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare hotarare

Buna ziua,

In cat timp este comunicata catre parti hotararea luata intr-un proces civil?

Trebuie facuta cerere pentru primirea hotararii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:53, 10 Februarie 2015
Art.427 NCPC Comunicarea hotararii(1)"Hotararea se va comunica din oficu partillor,in copie,chiar daca este definitiva.Comunicarea se va face de indata ce hotararea a fost redactata si semnata in conditiile legii."
Art.426. NCPC Redactarea si semnarea hoararii.(5)."Hotararea se va redacta si se va semna in cel mult 30 de zile de la pronuntare." Trebuie insa, sa stiti, ca termenul de 30 zile ptr.redactare si semnare de catre judecatori,este un termen de recomandare,astfel ca, daca acest termen nu este respectat(si de obicei, nu este respectat),judecatori nu nici o raspundere.
2rectificari:Redactarea si semnarea hotararii,nu hoararii,judecatorii nu au nici o raspundere,nu-judecatori nu au nici o raspundere;
ce inseamna hotarare definitiva? ca nu se mai poate face recurs sau apel daca sunt parat?
Da, nu se mai poate face apel sau recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se comunica prin posta hotararea in apel ? constan constan Buna ziua! Hotararea in procesul de partaj a fost data pe data de 08.04.2015 si pana la aceasta data nu am primit nimic de la tribunal.In cat timp se comunica ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare proces tb asigurari sociale scheau scheau Proces judecat pe data de 25.09.2014 fond TB , pe data de 26.09.2014 s-a motivat pe saitul tribunalului hatararea - reclamantul ,casa de pensii a munic.Buc are ... (vezi toată discuția)
Care este termenul maxim pentru redactarea unei hotarari judecatoresti?? cosmin2112 cosmin2112 Buna ziua! As dori sa aflu daca exista posibilitatea de a intra in posesia unei hotarari judecatoresti definitive.ultimul termen a avut loc pe data de ... (vezi toată discuția)