Buna ziua, am si eu o nelamurire:
Am achizitionat de curand o masina proprietarul spunand ca nu a recuperat taxa, am fost la anaf si am si adeverinata. Toate bune si ok pana aici. Eu a trebuit sa plec din tara si nu am inmatriculat o in 30 de zile. Acum m a sunat fostul proprietar m a sunat zilele trecute sa imi spuna sa inmatriculez masina ca a primit sentinta de recuperare a taxei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Dupa ce el a primit sentinta, daca inca nu a depus cererea de recuperare a taxei mai pot inmatricula masina fara plata timbrului de mediu?
2. In cat timp poate formula proprietarul cererea de restiuire a taxei de poluare de la primirea sentintei?
Va multumes anticipat
1.Hotararea instantei s-a comunicat tuturor partilor din proces, deci o au si cei de la finante (anaf).
2.A doua zi dupa ce hotararea a fost legalizata, se poate adresa printr-o notificare catre anaf pt. a-si recupera taxa nelegal platita.
Nu stiu ce adeverinta v-a eliberat anaf-ul, dar puteti sa va indreptati impotriva anaf-ului cerand obligarea la plata timbrului de mediu.
In adeverinta poate ca scrie ca taxa n-a fost recuperata, dar mai trebuia sa scrie si ca face obiectul recuperarii in dosarul nr... aflat pe rolul...
Mergeti la un avocat specializat pe acest gen de spete si aratati-i toate actele pe care le aveti.
Cine stie...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperare taxa auto
G-Radu90
Va salut, am si eu nevoie de un sfat. Deci problema sta in felul urmator, eu am cumparat o masina, am dat in judecata pentru recuperarea taxei. Intre timp am ... (vezi toată discuția)