In urma dezbaterii unei succesiuni s-a emis un titlu de proprietate in care celor doi mostenitori le revenea cate 1/2 din totalul de 2 ha teren agricol.
Titlul s-a eliberat in anul 1995 si de atunci doar unul dintre mostenitori a beneficiat de teren,in sensul ca avand singurul exemplar al titlului la el,a dat in arenda tot pamantul(probabil cu complicitatea celor de la primarie).
Ce se poate face pentru ca cel de al doilea mostenitor sa intre in posesia pamantului care i se cuvine?.
Se poate obtine un duplicat al titlului de proprietate ?(originalul fiind in posesia primului mostenitor ,si care nu vrea sa-l dea celuilalt mostenitor).
Pamantul fiind dat in arenda cui se poate adresa pentru partea care i se cuvine?.
Va multumesc.
Titlul de proprietate trebuie sa fie si la primarie ori daca s-a mostenit pamantul in urma succesiunii un exemplar trebuie sa fi ramas in arhiva notarului. In calitate de mostenitor este indreptatit sa solicite o copie din arhiva. Faptul ca pamantul a fost dat in arenda se poate demonstra tot de la registrul agricol. De regula la primarie se cunosc aceste lucruri. Pentru a intra in posesie pe baza titlului de mostenitor cei 2 ar trebui sa mearga la un notar. Daca nu se inteleg la notar pentru a face un partaj amiabil, voluntar, nu le ramane decat calea judecatoriei. La notar nu este voie sa se dezmembreze parcelele de aceea daca e vorba de dezmembrare trebuie ca tarenul sa fie mai intai intabulat sau mai bine zis dezmembrat si intabulat si toate astea costa cam mult. Iti ia taxa si inginerii cadastrali, si notarul si cartea funciara. E foarte costisitor.
Titlu de proprietate
faureva
Conform Legii fondului funciar mama mea a primit o suprafata de teren agricol de 8,30 ha pe care are un titlu de proprietate eliberat in anul 1999.Cand a ... (vezi toată discuția)