avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Prevederi legale privind presa online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Prevederi legale privind presa online

Buna ziua,
Care este baza legala privind presa online? Se aplica prevederile legii pentru presa scrisa?
Cel mai recent răspuns: adnana12 , utilizator 10:24, 10 Februarie 2015
adnana12 a scris:

Buna ziua,
Care este baza legala privind presa online? Se aplica prevederile legii pentru presa scrisa?

In cazul in care un ziar online publica un articol prin care este atacata o persoana dand niste informatii eronate dupa care in urmatoarea zi articolul este reeditat . Cum poate persoana respectiva sa actioneze impotriva publicatiei online in baza legii?
Daca aveti dovada informatiilor eronate, atunci puteti actiona in judecata publicatia respectiva.
Daunele le solicitati in temeiul art 72 si urmatoarele, din Codul Civil.
Birou-De-Mediator a scris:

Daca aveti dovada informatiilor eronate, atunci puteti actiona in judecata publicatia respectiva.
Daunele le solicitati in temeiul art 72 si urmatoarele, din Codul Civil.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa stergi articole cu tine de pe internet ? Balan_Titus Balan_Titus Buna ziua. In urma unui proces care a fost mediatizat ( slab mediatizat, dar totusi mediatizat ) numele unui cunoscut a aparut in presa scrisa si in diverse ... (vezi toată discuția)
ProtecȚia datelor cu caracter personal. buna ziua. o publicație ... jenifer chelaru jenifer chelaru PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL. Buna ziua. O publicație media a folosit înscrisuri cu adresa locuinței mele ANL ( strada, bloc, apartament) ... (vezi toată discuția)
Poze publicate fara voia mea deliaioana deliaioana buna ziua.prietenul meu este in arest preventiv si pe seama acuzatiilor aduse sa creat un articol care a fost publicat in ziare si difuzat la tv.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)