Buna seara.
Supun atentiei dumneavoastra o problema de care ma lovesc in aceste zile la servici.
Zilele trecute, mai exact miercuri 04.02.2015 am fost chemat la sediul angajatorului in vederea inlocuirii automobilului din dotare. Am predat unul complet echipat de iarna si am luat altul fara anvelope de iarna, cu anvelope de vara. L-am luat in aceasta stare deoarece mi s-a promis ca daca va ninge si se inrautatesc conditiile de vreme mi se vor trimite anvelope de iarna. Lucru care s-a si intamplat, adica a nins, insa anvelopele nu au sosit si nu vor sosi. Iata si raspunsul angajatorului: Buna ziua,
Problemele parcului auto nu sunt in sarcina mea. Le vei rezolva cu dl Mirica si seful direct..In ceea ce priveste lipsa anvelopelor de iarna,cunosc problema. Eu insami nu am anvelope de iarna pe masina. Legislatia ne obliga sa avem aceste anvelope pe drumuri inzapezite,ceea ce nu este cazul deocamdata. Logic este sa nu cumparam anvelope de iarna ,acum ,cind mai sunt citeva zile pina la 1 martie,cind incepe primavara. " As dori sa stiu ce pot face. Eu stiu care sunt sanctiunile insa angajatorul ma forteaza sa lucrez in aceste conditii. Ce pot face? Eu refuz sa urc la volan pe o masina neechipata corespunzator iarna, din doua motive: siguranta mea, si punctele respectiv amenda!
Mentionez ca pe strazile laturalnice in Bucuresti, in acest moment, zapada si ghiata este prezenta pe carosabil.
Va multumesc anticipat!
Va aflati intr-un cerc vicios si este hazardat sa emitem noi raspuns in locul dvs
Dvs sunteti singurul care hotarati ce este mai avantajos pastrarea locului de munca cu prestarea serviciului in conditiile impuse de catre angajator sau ...
Asumandu-va protectia in caz de eventuala masura impotriva dvs,puteti depune la secretariatul angajatorului inscris prin care comunicati ca nu va asumati responsabilitatea sa incalcati dispozitiile in vigoare privitoare la obligatia de utilizare anvelope de iarna,
Nu este niciun cerc vicios, este mult mai simplu, soferul plateste daca este prins fara cauciucuri de iarna. Apoi, el, soferul se poate indrepta in regres asupra firmei /directorului, administratorului /celui din firma care raspunde, daca: exista un regulament auto in acel sens; daca a facut opozitie comunicata conducerii cu privire la problema (adica daca a informat in scris /email ma rog; daca a scos si pus masina in circulatie intr-un caz de forta majora). Restul e can-can.
Cauciucuri de vara.
dgrsj
Buna ziua:2 intrebari scurte va rog
1-am cauciucuri de vara-sunt amendat maine pe un drum cu zapada(de pilda Transfagarasan)?
2-am cauciucuri de vara-sunt ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii!
dragos_te28
lucrez la o firma de distributie in functia de ag vinzari!
masina cu care imi desfasor activitatea,nu functioneaza in parametrii tehnici corespunzatori,adica ... (vezi toată discuția)