avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pt obtinerea pensiei de intretinere copil, fara a introduce actiunea de divort.

va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 20:50, 13 Iunie 2009
d.damar09 a scris:

As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pt obtinerea pensiei de intretinere copil, fara a introduce actiunea de divort.

va multumesc.

Formulati actiune de obligare a paratului la plata pensiei de intretinere pentru minor/a,in cazul in care sunteti despartiti in fapt si sotul/sotia nu contribuie la intretinerea copilului.Va trebuie certificatul de nastere al minorului,eventual certificatul de casatorie si i o adeverinta de cu veniturile realizate de dvs.De asemeni este necesar sa indicati locul de munca al paratului si sediul acestuia.
Succes !
buna ziua ,chemati in judecata jumatatea care nu acorda intretinere minorului ,actiune care se depune la judecatoria in raza de domiciliu a celui care cere insotita de certificatul de nastere al minorului si mentionati nevoile minorului si locul de munca al celui de la care cererti sa plateasca si va fi obligat la 1/4 din venit .
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2009
ContSters58959, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare val_sorina val_sorina as dori sa introduc actiune pt pensie de intretinere minor,deoarece tatal nu mai da nici un semn,fiind plecat in alta tara,dar avand domiciliu in romania,iar ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara petrutalefter petrutalefter Pensia alimentara se poate solicita si fara inaintarea actiunii de divort? (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara ramonadg ramonadg Am o fiica din prima casatorie careia ii platesc pensie alimentara in procent de 25 % din venitul realizat lunar - aprox 750 lei lunar. Prin hotarare ... (vezi toată discuția)