avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare

as dori sa introduc actiune pt pensie de intretinere minor,deoarece tatal nu mai da nici un semn,fiind plecat in alta tara,dar avand domiciliu in romania,iar noi nu suntem casatoriti legal..iar tatal nu mai contribuie cu nimic la intretinerea minorului....si m-ar interesa sa stiu..ce acte imi sunt necesare..si cum sa formulez cererea catre judecator,deoarece nu imi permit un avocat platit!..va multumesc frumos...
In primul rand este necesar sa ne spuneti daca figureaza la rubrica "tata" in certificatul de nastere al minorului, pentru ca numai asa puteti sa il actionati in judecata.Apoi trebuie sa cunoasteti locul de munca al acestuia si daca este anagajat cu carte de munca.Reveniti in acest sens cu detalii.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
este recunoscut de catre tatal lui,copilul meu...dar noi nefiind casatoriti!
tatal figureaza in certificatul de nastere..la rubrica..tatal copilului,dar el nu mai munceste aici in tara...este plecat in austria...iar acolo inca nu stiu daca si-a gasit un loc de munca si daca sta undeva stabil,lucru ce ii permite sa-si faca si o mutatie temporala..deoarece suntem si noi stat din UE,iar pe mine ma intereseaza sa-l dau in judecata pt pensia de intretinere,ca apoi sa pot deschide actiune de incredintare a minorului mie,sa-i devin tutore legal total..atata timp cat el nu se intereseaza de el..copilul avand 11 luni..iar tatal a plecat de cand avea 3 luni......mi se pare corect sa fac asta..va multumesc anticipat
instanta competenta este judecatoria din raza de domiciliu a minorului sau a paratului .
puteti cere si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere .
trebuie sa atasati la actiune, certificatul de nastere al minorului in copie , taxa de timbru si timbru judiciar.
actiunea se depune in trei exemplare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yoannacri yoannacri Am un copil insa nu sunt divortata pot obtine prin instanta pensia alimentara sau trebuie intai sa deschid actiune pt divort si dupa sentinta definitiva mi se ... (vezi toată discuția)
Divort d.damar09 d.damar09 As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pt obtinerea pensiei de intretinere copil, fara a introduce actiunea de divort. va multumesc. (vezi toată discuția)