Am si eu o mare dilema avand in vedere ca legile astea se cam bat ele cap in cap :( ...mentionez ca am fost casatorita,din aceasta casatorie am o fata iar la divort mi-a fost incredintata mie:"custodia fiicei se atribuie mamei fiind autoritatea parinteasca impartita) ,divortul s-a pronuntat intr-o tara straina,am urmat toate demersurile pentru recunoasterea inscrisurilor si hotatariilor straine chiar daca acestea trebuiau sa aibe efect fara a mai fi nevoie recunoasterea inscrisurilor in Ro,dat nah...in cele din Irma,dupa multe asteptari mi-au recunoscut divortul si in Ro,am asteptat apoi devina definitiv si irevocabil si aici si am mers la pasapoarte pentru efectuarea pasaportului minorei doar ca acolo...surpriza:i-mi raspund ca nu pot sa-l fac deoarece am nevoie de acordul tatalui :( si mi-au spus sa cer o ordonanta presidentiala pentru suplinirea acordului tatalui si libera calatorie a minorei in strainatate(acolo studiaza)...chiar pe bune ca nu stiu ce pot sa mai fac ca nu-i vad logica,din moment ce e clar ca am custodia copilului,eu o cresc si intretin de la varsta de trei ani si el nu contribuie cu nimic,nici macar pensia alimentara,de ce trebuie sa depind de el???,multumesc!
Nu are inca deoarece avea nevoie si de un act de identitate ro,dar acum dupa ce rezolv cu ordonanta asta,o sa-i fac pasaportul si apoi voi face demersurile necesare pentru cetatenie in tara respectiva si asa nu vom mai avea probleme cu birocratia de aici care e foarte greoaie!
Procesul pentru exercitarea exclusiva e pe rol dincolo,odata iesit voi trimite sentinta la inregistrare in ro,are efecte depline...sau cel putin asa ar trebui in mod normal!
Custodia comuna
corneliulipa
Buna ziua! As dori sa-mi spuneti ce inseamna custodia comuna, la ce situatii se refera mai precis!Unde gasesc un text de lege care sa ma lamureasca exact ... (vezi toată discuția)