Buna seara,
In urma cu aproximativ 1 an i-am dat un autoturism unui prieten pentru o suma de bani, intrucat acesta nu a avut intreaga suma si nici bani pentru achitarea taxei de mediu, nu am facut actele cu el, acum la aproape un an de zile nu a achitat diferenta de bani si nici impozitul aferent care este destul de mare.
La urma urmei ma lipsesc de acea diferenta de bani, dar vreau sa scot masina de la fiscal insa cartea si talonul sunt la el, ce pot sa fac in acest caz?
Multumesc!
Daca ati convenit amiabil tranzactionarea bunului mobil incercati tot amiabil sa solutionati intrarea in legalitate,respectiv perfactarea documentelor
Daca amiabil nu se poate solutiona,notificati prietenul cu obligatia intrarii in legalitate prin incheierea actelor de tranzactionare auto,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Din pacate amiabil nu se poate, am discutat cu el acum 2 saptamani, i-am spus ca am achitat impozitul si am chitanta si cand are banii sa ne vedem asa cum am convenit, insa acum nu mai raspunde la telefon, deranjant este faptul ca acea masina produce bani fiind autoutilitara ba mai mult in urma cu 2-3 luni a achizitionat inca un autoturism ceea ce ma face sa cred ca nu a mai gasit un fraier sa-l dea pe caiet :) deci bani a avut si cu toate astea nu a intentionat sa finalixam tranzactia..
Anunta politia despre starea de fapt iar ei sunt obligati sa-i retina certificatul e inmatriculare.
Aceasta deoarece noul proprietar era obligat sa inmatriculeze masina pe numele lui in 30 de zile.Daca i-ai dat-o cu comodat sau alta cale.....e mai naspa.Vezi ce scrie in actele alea prin care i-ai incredintat masina.
Vanzare autoturism
costyrzv
Buna ziua, am vandut un autoturism in decembrie 2019, mașina mi a fost plătită partial, urmand sa mi se ofere restul sumei mai tarziu, o suma de bani nu ... (vezi toată discuția)