avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare de drept sau judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare de drept sau judecatoreasca

buna ,va rog daca se poate sami dati si mie niste detali,an 01,02,2011 am fost judecat la o pedeapsa de 2 ani anchisoare an baza art 81.si art 82,cod penal suspenda conditionat executarea pedepsei pe durata termenului de ancercare de 4 anii,cand asi putea sami fac reabilitarea , si anca ceva am fost trecut RECURENT INCULPAT ce anseamna ,va multumesc
Reabilitarea se face singura in cazul dvs.
Este reabilitare de drept.
va multumesc din suflet si tot bine le din lume ,am nevoie de cazier pt angajare si asi vrea sa nu fie patat de acea am antrbat ,trebuie sa merg la tribunal? sau au operat an baza de date mia trecut suspendarea si termenul de ancercare?
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
ionicaramona, utilizator
unde trebuie sa merg si ce sa fac pentru a obtine un cazier curat

Daca constatati ca nu s-au operat mentiunile in certificatul de cazier, puteti adresa o cerere unităţii de poliţie care a emis certificatul de cazier judiciar prin care sa solicitati rectificarea datelor înscrise sau a notărilor provizorii dacă acestea nu corespund situaţiei reale.
Unitatea de poliţie trebuie sa va comunice modul de soluţionare a cererii, în termen de cel mult 20 de zile de la depunerea acesteia.
Daca cererea de rectificare a cazierului judiciar se respinge, puteti introduce contestaţie, inclusiv pentru situaţia în care eroarea înregistrării în cazierul judiciar nu se datorează unităţii de poliţie, în termen de 30 de zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază teritorială de competenţă domiciliati.
În caz de admitere a contestaţiei, instanţa va trimite copie de pe hotărâre unităţii de poliţie care a eliberat actul contestat, în vederea rectificării cazierului judiciar, atât la nivelul cazierului local, cât şi central.
va multumesc foarte mult ,si numi va mai aparea pe cazier ca am fost condamnat?

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar cu mentiuni - reabilitare Andrei.1 Andrei.1 Buna ziua, Am avut o condamnare de 2 ani si 2 luni in anul 1998...eliberat conditionat in anul 1999...prin anul 2005 avocatul mi-a facut cererea de ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului Nicudeya Nicudeya Buna ziua as vrea sa stiu si eu cum sau cand mi se va sterge cazieru.am primt o condamnare pt furt auto.de 2 ani cu suspendare si 2 ani termen de asteptare .si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judiciara sumynyk sumynyk In anul 2004 in luna octombrie am fost condamnat la 1an si 6 luni cu suspendare. si o perioada de proba stabilita de instanta la 3 ani si 6 luni. M-ar ... (vezi toată discuția)