avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prescriptie fapta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prescriptie fapta

Buna ziua, as dori un sfat juridic pentru urmatoarele trei intrebari:

2. Daca cineva nu declara la primarie un contract de vanzare-cumparare mai bine de 10 ani si nu plateste taxele aferente,iar contractul s-a facut pe baza unor documente in care s-a descoperit fals intelectual, intervine prescriptia faptei sau se considera fapta incepand de la data la care s-a aflat de ea?

2. Daca intr-un proces de granituire, terenul este de 1800 mp, iar in decizia definitiva se considera ca fiind corecta o expertiza in care terenul apare ca avand 1910 mp, desi nu are cum sa fie mai mare decat in actul de vanzare-cumparare, se poate considera ca s-a dat mai mult decat s-a cerut sau ce nu s-a cerut Art 304 pct 6?

3. Ce inseamna ca expertiza respecta articolul 584?
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
flora22, utilizator
Cel mai recent răspuns: flora22 , utilizator 11:31, 15 Februarie 2015
Imi poate raspunde si mie cineva?

Cred ca am pus prea multe intrebari si nu s-a inteles exact ce vreau sa spun, asa ca, reformulez intrebarea:

Daca intervine prescriptia in cazul in care - s-a facut fals intelectual art 289 (prescris dar lasat asa) intr-un act de vanzare cumparare, pe baza acestui act se face o expertiza cu care se castiga procesul, iar pe baza hotararii definitive se vinde din nou o parte din terenul deja vandut, apoi acest act de vanzare este tinut secret si fara sa se plateasca taxe timp de peste 10 ani

Pentru cel de al doilea act de vanzare-cumparare nu a avut certificat de instrainare si nu platise taxe pe acel teren niciodata, ci i s-a eliberat un certificat de posesie dat de primarie in care spunea ca este conform cu decizia judecatoreasca si cu titlul de proprietate - unde erau inscrise si terenurile vandute anterior, asa ca, omul si-a ales de acolo ce teren a vrut, ca sa spuna ca l-a posedat in baza certificatului de posesie dat fara dimensiuni, fara schite...cum am spus.

Mai raspunde cineva macar pentru al doilea act sau intervine prescriptia si aici pentru ca a ascuns actul timp de 10 ani si gata?

M-as bucura daca mi-ar raspunde cineva. Va multumesc.

Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
flora22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza topografica efectuata intentionat gresit lenast lenast Ce se poate face impotriva unui expert topograf care a intocmit o expertiza topografica intentionat eronata , bineinteles in favoarea partii adverse care a si ... (vezi toată discuția)
Planuri eronate folosite pentru atacarea in instanta a unui titlu de proprietate Elflorin Elflorin Situatia se prezinta in felul urmator: posed un teren din 1971 pe care am solicitat eliberarea unui titlu de proprietate in 2006. Acest titlu a fost eliberat. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea onicutza onicutza buna ziua! poate sa-mi spuna cineva daca ar avea succes invocarea unei uzucapiuni daca:in 1988 am vandut o cota parte din una casa de locuit, cu contract de ... (vezi toată discuția)