avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract vinzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract vinzare cumparare

Sintem o persoana juridica de drept privat ( CUMPARATORUL) ,care a incheiat un CONTRACT DE VINZARE -CUMPARARE IN CONDITIILE LEGII , cu o institutie publica a statului roman ( VINZATORUL ) , pentru un bun imobil . In urma incheierii acestui contract s-a facut plata acestuia de catre CUMPARATOR si inscrierea lui la OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA a noului proprietar.

Ulterior , o persoana fizica a contestat in instanta acest contract, cerind anularea lui. Procesul se afla in derulare.

Intrebare ? Ce se intimpla daca institutia publica a statului roman ( vinzatorul din contractul de vinzare -cumparare si paritul din actiunea civila mai sus descrisa ) SE DESFINTEAZA ?
CUM RAMINE CU CALITATEA PROCESUALA, NEMAIEXISTIND ACEST PARAT( si nici o alta institutie similara in locul ei )
NOTA : ARHIVA SE TRANSFERA LA O ALTA INSTITUTIE PUBLICA A STATULUI ROMAN.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:56, 15 Iunie 2009
De regula institutiile publice nu se desfiinteaza pur si simplu.
De cele mai multe ori ele sunt reorganizate astfel incat calitatea procesuala -pasiva in cazul dvs.- este preluata de o alta institutie.
Solutia o veti afla in actul de ”desfiintare” a institutiei despre care vorbiti, care act normativ ar trebui in mod normal sa contina dispozitii referitoare si la aceste aspecte.
Daca a fost deja desfiintata cum spuneti dvs. indicati actul de ”desfiintare” si veti vedea ce regim juridic urmeaza.
De acord cu colegul meu. Totusi, daca prin "actul de desfiintare" sau reorganizare nu se prevede si o preluare a drepturilor si obligatiilor institutiei "desfiintatat" sau reorganizata atunci , se poate invoca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a "vanzatorului" d-voastra, avand in vedere "inexistenta" sa.
Vedeti ce se spune in asa-zisul"act de desfiintare" a institutiei publice "vanzatoare".
Daca din punct de vedere juridic aceasta dispare, patrimoniul acesteia este preluat de catre o alta, astfel incat calitatea procesuala pasiva se transfera catre acea institutie.
Cererti instantei de judecata sa o introduca in cauza ca fiind chemata in garantie pentru evictiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu munca- salarii compensatorii sandel25 sandel25 Ca urmare a reorganizarii institutiei, s-au infiintat 2 noi institutii (in locul celeilalte care s-a desfiintat) care au preluat personalul ! Acestia au ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune impotriva contract vanzare cumparare teren relu05 relu05 O zi buna tuturor!!! Am sa va prezint o situatie in care ma aflu. Socrii mei cumpara in 1967 pe baza de chitanta de mana o sup. de teren de 200 mp(10m/20m) ... (vezi toată discuția)
Va rogsa-mi explicati ,intr-un contrct de vinzare cumparare apartament ... floreanilie floreanilie va rogsa-mi explicati ,intr-un contrct de vinzare cumparare apartament ce inseamna urmatoarea fraza _subsemnata cumparatoare,cumpar ca bun propriu imobilul ... (vezi toată discuția)