avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu munca- salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu munca- salarii compensatorii

Ca urmare a reorganizarii institutiei, s-au infiintat 2 noi institutii (in locul celeilalte care s-a desfiintat) care au preluat personalul ! Acestia au introdus actiune pentru salarii compensatorii, unul din ei a deschis separat actiune in Constanta (institutia fiind din Bucuresti), si la primul termen nu a fost depusa intampinare!!
Mai pot depun intampinare la al doilea termen, in care sa invoc si lipsa capacitatii procesuale pasive a institutiei pe care o reprezint???
PS: personalul a fost preluat pe cele 2 noi institutii, insa cel din Constanta nu a fost preluat de institutia pe care eu trebuie sa o reprezint acum, ci de cealalta institutie!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 8 Aprilie 2010
Cred ca este vorba despre calitatea procesuala pasiva si nu de capacitatea procesuala pasiva ....:)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive este o exceptie absoluta si pe care o puteti invoca in tot cursul judecatii, inclusiv in fata instantei de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta sandel25 sandel25 Daca am un proces pentru drepturi banesti ca urmare a disponibilizarii unor salariati, si la primul termen nu am depus intampinare, pot incerca sa o trimit la ... (vezi toată discuția)
Deosebirea intre 2 exceptii ? lotuss lotuss Care este deosebirea dintre -exceptia LIPSEI CAPACITATII PROCESUALE de FOLOSINTA si -exceptia LIPSEI CALITATII PROCESUALE PASIVE ? Cind pot fi invocate ... (vezi toată discuția)
Lipsa capacitate de folosinta a primariei Jayr Jayr Buna ziua tuturor! Speta: Primaria X a dat in judecata angajatii pentru recuperarea unor sume de bani (sporuri) in urma controlului Curtii de Conturi. La fond ... (vezi toată discuția)