avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare magistrat. Prescriere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare magistrat. Prescriere

In cazul in care ai amenintat un magistrat, fapta se prescrie in:

A. 3 ani , deoarece legea prevede o pedeapsa de pana la 1 an

sau

B.5 ani deoarece exista un sport care se adauga pt. cel in cauza e magistrat?


E aiurea sa zici B pentru ca asta ar inseamna ca cei care isi recunosc vinovatia au alte limite, deci e posibil sa zici "recunosc" in fata judecatorului si el sa ramana cu dosarul in nori deoarece fapta s-a prescris?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:55, 16 Februarie 2015
5 ani este prescriptia, pentru ca indiferent de infractiune de la amenintare in sus, pedeapsa este mai mare de 1 an prin limita speciala majorata.
E posibil atunci ca anumite fapte sa se prescrie prin simplu fapt ca inculpatul spune "recunosc fapta?!"
Nu este posibil asa ceva, fapta este fapta si se prescrie la termenul stabilit de codul penal, insa daca recunoaste si regreta fapta se va tine cont la individualizarea pedepsei si este posibil stabilirea acesteia spre minimul special.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 4 ani cu executare pentru inselaciune ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal vs vechiul cod penal xuser xuser Stiu ca se aplica legea ceea mai favorabila pentru inculpat dar intrebarea mea este cum se va calcula termenul de reabilitare? dupa noul cod penal sau dupa ... (vezi toată discuția)