La legea 247/2005 am contestat in instanta hotarare comisiei judetene prin care mi s-a invalidat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru o suprafata de padure.Atat instanta de fond cat si cea in recurs mi-a respins plangerea desi ca proba concludenta am avut expertiza topografica princare mi-a indentificat suprafata respectiva.Am avut si martori, vecini cu suprafata mea care au fost in aceeasi situatie ca si mine, dar ei au castigat.In recurs am prezentat hotararile lor judecatoresti care au avut la baza acelasi probe ca si mine si totusi recursul a fost respins.Mai exista vreo sansa in contestatia in anulare?
Contestatia in anulare este o cale extraordinara de atac care poate fi formulata numai pentru motivele si in termenele strict si limitativ prevazute de art. 317-art. 319 Cod procedura civila.
Conditie de admisibilitate: o hotarare irevocabila poate fi atacata cu contestatie in anulare numai daca motivele invocate in contestatie nu au putut fi invocate pe calea apelului/recursului.
Motive: -procedura de citare a partii nu a fost legal indeplinita in ziua cand s-a judecat pricina;
-hotararea a fost pronuntata de judecatori cu incalcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta;
-motivele au fost invocate pe calea recursului dar instanta le-a respins intrucat aveau nevoie de verificari de fapt;
-recursul a fost respins fara sa fi fost judecat in fond.
Hotararea instantei de recurs mai poate fi atacata cu contestatie in anulare daca dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale.
Eu va sugerez sa puneti aceasta intrebare unui avocat, care va poate raspunde la aceasta intrebare cu actele in fata.