avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Autorizatie arme
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Autorizatie arme

Buna ziua,

Daca vreau sa plec in Turcia cu o arma de vanatoare ce documente imi sunt necesare? Mentionez ca am o invitatie de la organizatorul vanatoarei. Stiu ca dupa ce primesc documentele necesare o sa obtin de la Politie autorizatia de scoatere temporara a armelor.

Va multumesc.

O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:07, 13 Februarie 2015
Mergeti la politie si veti obtine documentele necesare direct de la sursa.
Da, stiu. Dar nu stiu daca mai trebuiesc alte documente de la ambasada?
Incercati sa aflati detalii de la Politia de frontiera, sunati aici: 021/9590.
Cititi si acest topic, contine si raspunsuri folositoare pentru calatoria cu arme letale:
[ link extern ] /
O sa sun si la Politia de Frontiera.

Stiu ca invitatia transmisa de organizator trebuie confirmata de Ambasada Turciei la Bucuresti si dupa accea o autorizatie de la politie. Nu stiu daca este necesara viza sau altceva cu privire la arma de vanatoare.

Va rog sa ma ajutati.
Mai mult de atat nu stiu ce sa va spun iar asta e de pe net:

Autorizarea călătoriilor în străinătate cu armele letale şi muniţia corespunzătoare.

Persoana care deţine, în condiţiile legii, arme letale şi care doreşte să călătorească în străinătate cu acestea poate solicita organului de poliţie care i-a acordat permisul de armă eliberarea unei autorizaţii în baza căreia organele poliţiei de frontieră permit ieşirea de pe teritoriul României cu armele şi muniţia înscrise în autorizaţie, făcând menţiune despre acestea în documentul de călătorie al titularului.

Pentru a călători cu armele de vânătoare şi tir sportiv înscrise în permisul de armă în spaţiul Uniunii Europene, titularul dreptului de port şi folosire este obligat să solicite structurii arme, explozivi şi substanţe periculoase, care a eliberat permisul de armă, eliberarea Paşaportului European pentru Arme de Foc, document, care însoţit de invitaţia de participare la vânătoare sau după caz la un concurs de tir sportiv îi conferă titularului dreptul de a călători în interiorul U.E. cu armele înscrise în document.

[ link extern ]
Aici gasiti si detalii despre actele de care e nevoie pentru pasaportul european pentru arme de foc.

E site oficial insa mergeti la cei care v-au eliberat permisul, pare ca aveti nevoie de atat de autorizatie cat si de acel pasaport european pentru arme de foc pentru ca traversati macar Bulgaria (daca nu urmati alta ruta).
Turcia nu e in UE, daca nu e altcineva pe forum care sa va dea informatii suplimentare intrebati la ambasada lor. Poate e suficienta invitatia, organizatorii partidei nu va pot da detalii?

Alte discuții în legătură

Invitatie nominala de participare la vanatoare, expirata teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in acest caz. Un cetatean european cu arma letala detinuta legal, inscrisa in documentele de trecere la frontiera,cu invitatie ... (vezi toată discuția)
Pistol cu bile de cauciuc Nafets Nafets Buna ziua, Ma gandesc sa cer un permis pt pistol cu bile, neletal. Imn ce conditii pot folosi o astfel de arma? O pot folosi doar in cazul unui atac in casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana detine un permis de vanatoare eliberat ... floriontehnic floriontehnic Buna ziua! O persoana detine un permis de vanatoare eliberat in 2003 (cand permisele de acest tip se eliberau fara curs de arme si munitii), dar nu a ... (vezi toată discuția)