avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare bun leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare bun leasing

Buna ziua,

In cazul in care firma de leasing vrea sa recupereze bunul, ce se intampla in cazul in care refuz sa il inapoiez? In cazul unui autoturism ce se intampla daca pur si simplu nu il scot din curte sau il trimit in tara cu un sofer? Ce se intampla in cazul echipamentelor? E necesara o sentinta judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 19:56, 15 Iunie 2009
Se va apela la un executor judecatoresc si la politie si cheltuielile cu executarea silita le veti suporta tot dvs. Vi se va putea face si dosar penal pentru abuz de incredere daca nu restituiti bunul.
Oricum sunt resemnat deja... Firmele de leasing sunt niste macelari. Am intarziat plata, m-au somat iar noi dupa cateva zile am platit integral datoriile si totusi fac executarea. De ce? Pt ca mai sunt 5 rate (din 48) de platit, fara taxe reziduale si asa e misto sa recupereze bunurile. Dar la ce situatie economica e in firma, cred ca asta e doar un catalizator, nu ca ar conta f mult. Sa vina sa le recupereze.

Multumesc pt raspuns.
Atunci incercati sa pastrati contractul de leasing, negociati cu firma de leasing ca sa nu se rezilieze.
Pentru a fi obligat la restituirea bunurilor care fac obiectul contractului de leasing, este necesar sa fi intervenit rezilierea contractului. Rezilierea poate avea loc prin consimtamantul partilor sau pe cale judecatoreasca la cererea partii interesate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing magdalenapaun magdalenapaun societatea a derulat mai multe contracte de leasing pentru mai multe vehicule de-a lungul anilor. majoritatea au fost incheiate si s-a achitat si valoarea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing AdelaidaC AdelaidaC In cazul in care nu se platesc doua rate de leasing, as dori sa stiu daca societatea de leasing in primul rand reziliaza contractul si apoi recupereaza ... (vezi toată discuția)